Waarom hebben sommige mensen in nederland een tint aan hun huidskleur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van de zonnebank!

* (groot)ouders met buitenlandse (getinte of gekleurde) genen * vaak zonnebanken

Er zijn onderling ook gewoon verschillen, ook tussen mensen met generaties blanke voorouders. Verder zijn er veel mensen die nog wel ergens een Spaanse of andere iets getinte voorouder hebben. Al die mensen die 'van der Spek' heten, hebben ergens een Spek (=Spanjaard) in hun voorgeslacht. Dan nog mensen met voorouders uit Indonesië of Suriname. De kleur is na een aantal generaties soms flink verdund, maar vaak houden ze er een mooi tintje aan over. (vind het vaak mooie mensen)

In deze tijd van het jaar zijn er veel Zwarte Pieten actief in nederland. Met het afschminken gaat weleens iets verkeerd! Zou een oorzaak kunnen zijn.....

Heb ik ook wel een beetje. Misschien omdat mijn voorouders uit het diepe zuiden van Europa kwamen, zo'n vierhonderd jaar geleden.

Vanwege de genen. In mijn geval komt het door de eeuwenoude genen uit het mediterrane gebied wat er al eeuwenlang in zit. Al zeker 5 generaties is dit de veroorzaker van een donkere huid. Door vermenging van andere genen is mijn haarkleur blond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100