Werknemer in het buitenland??

Hallo.
Wij zijn een ideele stichting die goederen, kleding, voedsel etc naar Roemenie brengt.
Wij werken vanuit een Christelijke levensvisie.
Nu willen we om het werk wat beter te structureren en te organiseren iemand die in Roemenie de zaken voor ons gaat behartigen. We hebben ook al een Roemeense dame op het oog.
Maar aan welke regelgeving moet je daarbij houden?
Mijn vraag is dus: wie weet bij welke instantie ik met zijn voor het inwinnen van informatie? Welke wetten en regels gelden hiervoor. Ik heb bij de kvk informatie ingewonnen en bij het Ministerie van EZ. Beiden weten wel veel over het laten werken in Nederland van buitenlanders, maar het werken van buitenlanders in hun eigen land dat ik blijkbaar een heel ander vraagstuk.
Wie kan ons helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten, waarvan immigratie en sociale zekerheid de belangrijkste zijn. De Roemeense ambassade kan je wel aangeven onder welke omstandigheden iemand een werkvergunning krijgt in Roemenie (verblijven in Roemenie is niet meer aan vergunningen ondernemen mits iemand een EU nationaliteit heeft). Het UWV kan je helpen ervoor te zorgen dat betrokkene in Nederland sociaal verzekerd blijft als hij/zij daar prijs op stelt. Voorwaarde daarvoor is wel dat iemand voor een beperkte tijd in Roemenie gaat werken. Houd er verder rekening mee dat betrokkene in Roemenie belasting moet gaan betalen. Ga eens praten met andere Nederlandse charitatieve organisaties die mensen uitzenden. Vraag naar de HR persoon en spar met hen. Zij kunnen je waarschijnlijk ook wel een eind op weg helpen.

het beste kun je daarvoor naar de kvk in roemenie Die zullen je ongetwijfeld wel verder kunnen helpen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100