Namedropping

is namedropping van GV leden toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ah, lang leve wiki: "Name dropping is the practice of mentioning important people or institutions into a conversation, story, song or other communication. The term often connotes an attempt to impress others and is usually regarded negatively. When used in argument it can be an example of the appeal to authority fallacy." Purposes Name dropping is used to position oneself within a social hierarchy. It is often used to create a sense of superiority by raising one's status. By implying (or directly asserting) a connection to people of high status, the name-dropper hopes to raise his or her own social status to a level closer to that of those whose names he or she has dropped, and thus elevate himself or herself above, or into, present company. Name dropping can also be used to identify people with a common bond. By indicating the names of people one knows, one makes known his or her social circle, providing an opportunity for others with similar connections to relate." Ik neem dus aan dat deze vraag weer betrekking heeft op je persoonlijke vijand XiniX. Ik vind dat je best af en toe de naam van een andere GV'er kunt aanhalen in een antwoord als dat wat toevoegd aan het verhaal. En aangezien de antwoorden in dat geval niet weggehaald worden door de heren/dames moderatoren neem ik aan dat het antwoord is: Ja, het is toegestaan.

Ha, die Andy; Als je denkt er kennis mee te verspreiden mag je mijn name droppen, hoor.

Om antwoord te geven op de vraag. Tenzij het overduidelijk complete onzin is. Is het toegestaan wordt af en toe ook toegepast. Als het relevant is tot het antwoord waarom niet? Toegevoegd op 27-05-2009 11:49:43 Is het wenselijk? Daarop zijn denk ik de meeste mensen eens. Nee geef liever een beter antwoord.

Als het nut heeft (wanneer je reageert op iemands antwoord, aanvult o.i.d), zeker! Wanneer het puur gaat om het beledigen of zwartmaken van GV leden, zeker niet! Eigenlijk heel logisch..

Goed, ik snap nu wat je met "name dropping" bedoelt. Wat zou de zin ervan zijn? Puur voor het namedroppen lijkt het me zinloos, en zo niet zinloos, dan eerder een teken van zwakte. Ik zou het niet doen. Daar ben ik veel te onafhankelijk voor (een onafhankelijkheid die niet door iedereen wordt gewaardeerd, maar dat is dan maar zo). Soms refereer ik wel aan reeds gegeven antwoorden. Maar dan is het - in mijn ogen - nuttig. Ik zou bijvoorbeeld kunnen schrijven "zoals Andy schrijft", of "in aanvulling op het antwoord van XiniX", of "in tegenstelling tot wat Deva schrijft". Ook in reacties is het nuttig, meestal met een "@" ervoor.

Als namedropping maar geen hate-dropping wordt, dan mag het... I don´t like any droppings personally...

Het aannemen van een andere identiteit is NOOIT (in ieder geval moreel) toegestaan (dat is wat je in je voorbeeld doet). Namedropping is wellicht voor jezelf nuttig, maar lijkt me onhandig om dat te doen met GV leden. 'Ja, ik ben Guidance', 'Guidance wie?' 'Ja, ik ken Antwoordman', 'want is dat antwoord dan man?'....tja... Zie het nut niet, behalve 'misbruik'.

Andy, ik heb even met Xinix, Antwoordman en Starbless overlegd, en ben tot de conclusie gekomen dat het is toegestaan, omdat het niet in de richtlijnen van GV is opgenomen dat het niet is toegestaan.

nee doe maar niet joh

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100