Waarom worden uiteindelijk alle vragen gesloten?

Is het niet handiger om bv meningsvragen of ervaringsvragen open te laten, zodat mensen er nog op kunnen reageren?
Wat levert het als voordeel op dat een vraag als: 'Wat is je grootste miskoop?' gesloten is, terwijl nieuwe leden misschien ook iets daarover te vertellen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is omdat de vraagsteller zijn 3 punten weer terug wil halen. Maar ik kan in je vraag meekomen,ik zal het aankaarten, of er een oplossing voor te vinden is.

Meningsvragen en ervaringsvragen moeten niet de boventoon worden op deze site, die op het delen van kennis is gericht. Het is nu al bezaait met dit soort vragen en door ze open te laten, zullen ze vaker positief beoordeeld worden. Wat als gevolg heeft dat iedereen dit soort vragen gaat stellen.. Verder blijft de site overzichtelijk als vragen gesloten zijn. Anders is er een wildgroei van vragen die de moderators echt niet kunnen overzien en voor de gebruikers zelf is het ook niet bij te houden.

Misschien dat het werkt, maar ik heb het idee dat vragen snel door nieuwe naar de achtergrond verdrongen worden. Als een vraag open blijft staan neemt het aantal reacties snel af en iemand stelt hem dan gewoon opnieuw.

Opzich vind ik dat een goede suggestie. De gedachte achter het sluiten van de vraag is dat de meeste vragen uiteindelijk een antwoord hebben. Vragen als: Hoe hete de artiest die het volgende nummer schreef. Hebben uiteindelijk gewoon een antwoord. Sommige vragen hebben inderdaad geen antwoord. Het probleem dat ik er wel mee zie is dat over het algemeen vragen die ouder dan een paar dagen zijn geen antwoorden meer op komen. Ook kan je ze niet snel vinden. Alleen als je er actief op zoekt. Je kan de vragen trouwens als je dat wilt wel langer openhouden. Zo kan een vraag 2 weken open blijven. Het is natuurlijk aan de vraagsteller om te kiezen hoe lang een vraag open blijft. Het is niet mijn beslissing maar ik vind het wel een leuk idee.

Ik vind deze vraag wel interessant omdat het een enorme zwakheid blootlegt aan het basisconcept van Goeievraag. Uitleg: Iemand vraagt of er leven is na de dood. Er komen antwoorden, en de vragensteller kiest iemand uit die het beste antwoord gaf: "Ja, er is leven na de dood''. Dat antwoord is fout, maar dat geeft niet, de vragensteller is daar tevreden mee. In de richtlijnen staat: "Stel geen vragen die al eerder op Goeie Vraag zijn gesteld", dus zal er voor 'eeuwig' een verkeerd 'beste antwoord' op deze website staan. Op die manier gaat het delen en vermeerderen van kennis maar moeizaam....

Elke cirkel heeft een einde. Elke cyclus begint en eindigt. Alle vragen open laten komt neer op het begin van het einde van open vragen. Want geen vraag zal dan ooit het ultieme antwoord krijgen. Want je wel kunt suggereren is antwoorden op een ander level en zelfs dan zal het convergerende antwoord de vraag niet benaderen in al zijn openheid.

Nee rules are rules... Never mess with what God created... De site heeft een format en dat format bepaalt het succes... De laatste verandering was al een ingrijpende, van het niet meer mogen veranderen van de weergegeven naam, maar dat moest omdat het misbruikt werd... Never change a winning strategy... Het moet ook actueel blijven en geen `lijken` laten ontstaan die gaan stinken op den duur... De site blijft wel zo fris en dat is alleen maar goed... Zo´n vraag die komt dan wel weer op op een moment als daar ´vraag´ naar is... :-))

Misschien kan er dan een aparte categorie komen voor menings/ervarings vragen? Die voor altijd open blijven staan, en die geen punten kosten.

Zodra de vraag gesloten is, komen er google-adds bij te staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100