Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom schrijf je het engelse woord voor "vol" met dubbel L (full) op het eind, terwijl mindfulness wordt geschreven met 1 L?

None

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
3.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Omdat mindful een apart woord is dat oplettend, zorgvuldig betekend, het heeft niets met 'vol' te maken.
.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het heeft alles met vol te maken, namelijk "vol van geest" (letterlijk), zoals beautiful 'vol schoonheid' betekent. Dus de vraag waarom er geen extra 1 achter staat is zo gek nog niet.
Als er iets inconsequent is, dan is het wel de Engelse spelling. Niet alleen mindfulness is met 1 l, ook beautiful en wonderful bijvoorbeeld. Je spreekt mindful ook niet meer uit als maindfoel maar als maindfel (met een heel zwakke oe-klank) In beautiful hoor je de oe-klank helemaal niet meer terug aan het einde.

De reden is niet duidelijk; waarschijnlijk is de tweede l er in de loop der eeuwen afgesleten. Taal ontwikkelt zich doorlopend, dus ook de Engelse taal en de schrijfwijze daarvan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mijn engelse lerares gaf ons vroeger als ezelsbruggetje dat de op zichzelfstaande woorden een dubbele L nodig hebben om te blijven staan, terwijl ze in samenstellingen (beautiful, mindfulness) genoeg steun hebben om het zonder de extra L te moeten doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding