Waarom moet je de koelkast niet lang open houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de koelkast lang open houd wordt het warmer van binnen en dat kost daarna veel enegie op weer te koelen. Daarnaast produceert de koelkast hierdoor meer bacterien

Dan komt er warmte in de koelkast. Hoe korter je de koelkast open laat, hoe minder stroom hij verbruikt.

En dan komt er ook mijn ijs in de koelkast. In ieder geval wel in de dieprvies(laden) want die wordt hier wel eens een nachtje op een kiertje gelaten per ongeluk, en dan zit er heel veel ijs in de vriezer.

Omdat dan de koude lucht eruit gaan, de warme lucht erin, met als gevolg dat de koud te bewaren etenswaren aan temperatuurschommelingen bloot staan, dus kans op bederf groter is, dat je condensvorming krijgt, en dat de bacteriën binnen komen. Bovendien moet je koelkast weer harder werken om op temperatuur te komen, dus slecht voor het milieu en jouw portemonnee. Lijken me genoeg redenen om de deur snel weer dicht te doen.

dan komen er bacterien

De koude lucht in je koelkast is al in de eerste seconde vervangen door de warmere uit de omgeving, dus je hoeft er geen secondenwerk van te maken. Enige luchtstroming blijft wel in stand door de koude artikelen die er in staan hierdoor zet zich wel veel vocht op de inhoud af (condensatie). Als je de deur langere tijd open laat gaat de inhoud ook echt opwarmen wat tot eerder bederf en extra energiekosten leidt. Zelf laat ik de koelkast enkele graden achterover hellen zodat de deur vanzelf dichtvalt als ik hem loslaat (heel praktisch en als de hellingshoek niet te groot is doet dat geen schade aan het apparaat).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100