Waarom zit er in alle multi-Vitamine voor zwangeren folium?

Terwijl het slikken van foliumzuur de laatste drie maanden van de zwangerschap het risico op astma vergroot bij de baby. Foliumzuur voor en tijdens de eerste acht weken van zwangerschap word aanbevolen. Tijdens de laatste drie maanden word het afgeraden. Een multi-vitamine voor zwangeren bevat standaard folium. Een multi-Vitamine word ook aanbevolen. Waarom dan altijd die folium erbij. Multi-vitamine zonder folium, kun je de eerste periode de folium apart erbij slikken. Of mis ik iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat folium(zuur) kansen op bepaalde ziektes en kwalen bij de embryo verkleint. Zie hier voor welke kwalen dat geldt: http://nl.wikipedia.org/wiki/Foliumzuur#Zwangerschap_en_embryonale_ontwikkeling

Foliumzuur wordt met name aangeraden om een open ruggetje te voorkomen. Eigenlijk moet je voor de bevruchting al beginnen met slikken en daarmee doorgaan tot de eerste maand van de zwangerschap. Langer doorgaan is echter aan te raden omdat zwangeren sneller een tekort aan foliumzuur hebben. Deze B-vitamine kan je humeur gunstig beïnvloeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100