Als een vrouw een miskraam krijgt is het dan niet vanzelfsprekend dat je een curretage krijgt?

mijn vriendin belde mij zojuist en vertelde dat ze een miskraam heeft gehad!
ik vond het heel erg,ik wist niet eens dat ze zwanger was.
ik vroeg of ze na t ziekenhuis is geweest om te kijken of alles eruit is en voor een curretage, ze zei nee dat hoeft niet want alles is vanzelf uit gekomen ??
we hebben toch geen zelf reinigende baarmoeder ineens..
ik heb ook een aantal miskramen gehad en ik moest iedere keer gecurreteerd worden.
of is dat veranderd?
wie heeft een antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een curretage is niet altijd noodzakelijk het kan zijn dat alles er in 1x uitkomt. Of je iets van de uitdrijving van de vrucht merkt, hangt vooral af van de grootte van de vrucht; het spreekt vanzelf dat het nogal wat uitmaakt of je een miskraam bij zes of bij twaalf weken hebt. Ook van belang is de vraag hoe lang het vruchtje al dood is voor de miskraam zich manifesteert. Want naarmate deze periode langer is, neemt ook de kans toe dat het vruchtje reeds onherkenbaar is geworden. Het is belangrijk te weten of de vrucht, samen met de placenta en de vliezen, compleet geboren zijn. Wanneer er resten in de baarmoeder achter blijven zal het vloeien in de regel doorgaan en bestaat er een kleine kans op een baarmoederontsteking. Daarom is het belangrijk alles op te vangen, zodat de dokter of de verloskundige het kunnen bekijken.

Bronnen:
http://home.planet.nl/~braam/miskraam.html

als je ongesteld bent geworden dan is alles er toch uit want als de ei cel niet bevrucht word de baarmoeder toch schoongespoeld tenminste als je ongesteld word spoeld het bloed de baarmoeder schoon toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100