Is een spermadonor van 63 jaar te oud?

Hoi allen,
Misschien een beetje gekke vraag.. Ik ben 33 en heb op het moment geen vaste relatie. Tegelijkertijd begint de wens om een kindje krijgen wel iets belangrijker voor me te worden. Ik had het daarover met een heel dierbare vriend van 63, we kennen elkaar al lang en intens. Hij zei dat als ik het wilde, hij me op wat voor manier dan ook graag zou willen helpen hierbij, ook evt met spermadonatie. Het klinkt misschien voor velen heel raar maar dit is voor mij aantrekkelijker dan een 'vreemde' zoeken om ditzelfde te doen. Ik vertrouw hem volledig en zou het heel fijn vinden om dit met hem te doen, hoewel ik me bewust ben van alles wat nog afgesproken moet worden.. De manier waarop vind ik allemaal prima, natuurlijk of medisch, het gaat me meer om de mogelijkheden om het samen te doen.
Dus.. Mijn vraag: is zijn leeftijd een probleem als we samen een natuurlijke of ivf-poging zouden doen? Zou een arts ons evt willen helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vriend is waarschijnlijk te oud, om nog op een natuurlijke manier zwanger van hem te worden. Mannen van 63 kunnen nog wel in staat zijn een kind te verwekken, maar het zal moeizamer gaan. De vruchtbaarheid van mannen neemt vanaf hun 30ste af, waarbij van 45 jaar de zaadcellen minder beweeglijk worden en er grotere kans op afwijkende zaadcellen is. Voor IVF stelt het UMCG een leeftijdsgrens van 41 voor de vrouwen en 55 voor de mannen. Maar andere ziekenhuizen en klinieken zeggen hier niets over. Dus mogelijk kan je hierover het beste in gesprek gaan met je huisarts en kan hij/zij jou doorverwijzen.

Bronnen:
https://www.opvoeden.nl/vruchtbaarheid-man-34/
https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Afdelingen/voo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100