Steeds minder bloed verlies bij menstruatie..

Graag even serieus en geen respectloze onzin antwoorden.. Zouden jullie me een groot plezier mee doen.

Deze man heeft een verloofde, daar gaat de vraag over.

Mijn verloofde was altijd zeer regelmatig ongesteld. Kon bijna op het uur af aangeven wanneer het begon. Toen zij 19 à 20 jaar was had ze 4 hevige menstruatie dagen en 4 afbouwende dagen.
Maar het werd steeds minder. 2 dagen hevig, 2 dagen afbouwend.
Na 1 jaar bij de dokter geweest en echo laten maken. Alles bleek in orde.

Nu (3 jaar later) heeft ze nog "maar" 1 hevige menstruatie dag en 2 afbouwende dagen.
Ze maakt zich enorme zorgen over haar vruchtbaarheid en anders wel over de oorzaak/reden van dit verschijnsel.

Het aparte is ook dat ze nu absoluut niet meer regelmatig is, ze was afgelopen keer 8 dagen over tijd.
En daarbij komt ook nog eens dat het steeds-minder-ongesteld-zijn wel regelmatig/lineair afloopt. Je zou dus bijna denken dat het over een jaartje of wat helemaal stopt.

We gaan na het weekend weer een afspraak maken bij de dokter, maar wilde toch even weten wat jullie hiervan denken. En of er vrouwen zijn die dit herkennen.

Nogmaals, graag serieus.


DANK! Ook namens mijn verloofde.

Toegevoegd na 8 uur:
O, vergeten te zeggen. Ze gebruikt nu nog geen anticonceptie..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over haar vruchtbaarheid zou ik me geen zorgen maken hoor. Een vergelijk, mijn zus had hetzelfde en kreeg 2 gezonde dochters, ze was elke maand 2 dagen ongesteld. Ik had het tegenovergestelde en was 1x in de 2 a 3 maanden ongesteld en dan 10 dagen lang en heb ook 2 gezonde dochters gekregen. Dat toont aan dat vruchtbaar zijn en de hoeveelheid van de menstruatie er niet zo veel toe doen. Ook ik dacht dat zwanger worden problemen zou opleveren maar was beide keren heel snel zwanger sterker nog, tussen de eerste en de tweede ben ik helemaal niet ongesteld geweest. Dit noemden ze een blind opgezette zwangerschap. Dus hoe vreemd ook, op de gekste manieren kun je toch vruchtbaar zijn. Maar voor alle zekerheid, een onderzoek is nooit overbodig en als het haar gerust stelt gewoon doen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je menstruatie verandert. Flink afvallen, erg veel sporten, maar ook stress kunnen invloed hebben op je menstruatie en de hoeveelheid bloedverlies. Misschien kan je er iets mee.

anticonceptie? heb zelf spiraaltje sinds tijdje en is daardoor ook onregelmatig en stuk minder

Zou het met het slikken van de pil te maken kunnen hebben? Mijn vrouw heeft na het stoppen ermee ook een heel onregelmatige cyclus gekregen en heel wisselend van zwaarte. Vraag in ieder geval alle info aan de dokter die je wilt weten en ga niet weg voor je die info hebt!

Ik ben geen doktor, maar het eerste waar ik aan dacht, was een hormonen kwestie. Vraag om een doorverwijzing naar een gyn, zodat je er vroeg bij bent. Stel je voor dat je straks te laatbent voor een behandeling en bv moeilijk of geen kinderen kan krijgen. Succes

namate je ouder word veranderd ook je cyclus t lijkt mij dat het gezonder is dat je minder bloed verliest dan dat je ineens meer bloed gaat verliezen ik zou me daarover niet veel zorgen maken als je t echt niet vertrouwd ga dan even naar je arts toe

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100