Mag je naar de sauna als je zwanger bent?

Kan het kwaad voor de ongeboren vrucht als de aanstaande moeder een dagje gaat relaxen in een sauna?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja het kan.. Een vriendin van mij ging, wel in overleg met de vroedvrouw en arts, bijna gehele zwangerschap naar de sauna. Let wel: ze was dit al GEWEND en als iemand dit niet is , is het afgeraden omdat je lichaam ook moet wennen aan steeds grote overgangen van temperaturen en je kans op duizelingen en flauwvallen wilt voorkomen uiteraard! Verloskundigen zeggen dit hierover: "Ook voor de sauna geldt dat wanneer je gewend bent om regelmatig te gaan, dan is er geen gevaar om dit tijdens je zwangerschap ook te doen. Het kan natuurlijk zijn dat je een sauna-sessie minder lang kan volhouden. Let goed op de signalen van je lichaam. Ga bij klachten op de onderste bank zitten of verlaat de sauna. Ook een koud dompelbad is niet gevaarlijk voor het ongeboren kind. "

Ja dat kan, maar doe het rustig aan. Wat wordt afgeraden zijn de opgietingen (aufguss) . Daar lopen de temperaturen snel heel erg op.

Geen probleem, maar drink voldoende en doe niet mee aan die speciale opgietingen. Let wel op dat je niet in de laatste fase zit waarbij er evt sprake kan zijn van ontsluiting. Dan is het mogelijk dat er infectiegevaar optreed in de zwembaden, bubbelbaden en hottubs en dergelijke.

Alles wat het kind kan schaden. voor negen maanden gewoon zonder twijfel schrappen. het zijn maar negen maanden. Sta er wel bij stil dat het kindje nog een heel leven verder moet.

Dit heb ik gevonden voor je: Tijdens een gezonde zwangerschap kun je zonder problemen van de sauna en thermen gebruik maken. Het is weliswaar verstandig om de eerste 3 maanden over te slaan, omdat de jonge vrucht nog erg kwetsbaar is. In de laatste weken is de kans op infecties groter en daarom is het niet aan te raden om gemeenschappelijk te baden, denk hierbij aan een whirlpool, jacuzzi of dompelbad. Finnen zelfs in de sauna geboren.... Wie de sauna gewend is kan gerust blijven komen. De sauna ontspant, en dat komt zowel moeder als kind ten goede. In Finland, de bakermat van de moderne sauna, is het een vanzelfsprekende zaak dat ook zwangere vrouwen regelmatig naar de sauna gaan. De geboorte verloopt er opmerkelijk vlot en gemakkelijk door, zo stelt men daar. Er zijn zelfs Finnen in de sauna geboren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100