Er komt vocht uit mijn tepels wat kan dit zijn?

Er komt een plakkerig doorzichtig spul uit mijn tepels. Ik ben niet ongesteld geweest ofzo. Weet iemand wat het zou kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan een bijverschijnsel zijn van de pil, maar als je niet zwanger bent en niet op een of andere andere andere manier hormonen binnen hebt gekregen, is het altijd een reden om mee naar de huisarts te gaan. Ook als je wil de pil slikt, toch even melding er van maken, zeker als je het eerder niet had. Het is overigens gewoon melk ; dat is als je niet zoogt en het niet in grote hoeveelheden naar buiten komt inderdaad wat dik, doorzichtig tot wat gelig en plakkerig. Toegevoegd na 28 minuten: Ik had er nog niet eens aan gedacht voor je het zei, maar ja, zwangerschap is natuurlijk wel een heel voor de hand liggende mogelijkheid bij dergelijke verschijnselen.

Het kan ook zijn dat je grote melkklieren hebt. Dus grote "gangen" in je borst, waar melk doorheen zou gaan als je gaat zogen. Dat wil wel eens samen gaan met lekken. Ook overgewicht kan een oorzaak zijn. Ga voor de zekerheid naar je arts!

Wanneer er vocht uit de tepel komt noemen wij dit tepeluitvloed of tepelafscheiding. Dit komt veel voor. Het is niet abnormaal, wanneer er in de tepel wordt geknepen er wat vocht uit komt. Tepeluitvloed is in de meeste gevallen onschuldig, slechts in een klein deel van de gevallen (4%) is dit het gevolg van een kwaadaardige aandoening. Tepeluitvloed kan op elke leeftijd optreden, maar vooral in perioden van hormonale veranderingen zoals rond de menstruatie. Maar dit kan ook in de puberteit en aan het begin van de overgang. De borst is opgebouwd uit klierweefsel en vetweefsel. Het klierweefsel is bedoeld voor de productie van moedermelk bij het geven van borstvoeding. De melkgangen zijn kanaaltjes van de melkklieren naar de tepel. Deze bevatten vocht en dat kan allerlei kleuren hebben: grijs, groen, bruin, helder of wit. Elke borst heeft tussen de 15 en 20 melkgangen. Schommelingen in de hormoonspiegel tijdens de menstruatiecyclus zorgen ervoor dat de melkklieren actief worden en vocht gaan afscheiden. Normaal gesproken merken de meeste vrouwen hier weinig van doordat het vocht weer door het lichaam wordt opgenomen. Soms kan het evenwicht tussen de aanmaak en de opname ervan verstoord raken en kan er toch vocht uit de tepel vloeien. Bij sommige vrouwen gebeurt dit zelfs al onder invloed van warmte (bijvoorbeeld na een warm bad). Toegevoegd na 1 minuut: http://www.amc.nl/web/Zorg/Patient/Zoek-op-specialisme/Radiologie/Patienteninformatie/Tepeluitvloed.htm

In een enkel geval is er sprake van borstkanker. Ik weet jouw leeftijd niet, jonge mensen krijgen minder vaak borstkanker. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/42308-leven-met-kanker-borstkanker.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100