hoe kan een kind doof geboren worden?

doof

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan o.a. als het kind in de baarmoeder door een bepaald virus, het cytomegalovirus wordt besmet. Ook kan rode hond bij de moeder zorgen voor besmetting bij het ongeboren kind. Deze besmetting kan o.a. ook tot slechthorendheid of doofheid leiden. In ongeveer de helft van de gevallen zit het in de familie, wat een erfelijke factor doet vermoeden. Aangeboren doofheid komt ook vaak voor bij kinderen met het syndroom van Down Zie bijgaande website.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...
http://www.kiesbeter.nl/ziekte-en-gezondhe...

Dat kan genetisch zijn bepaald. Als beide ouders doof zijn, heb je een grotere kans dat je kind doof geboren word, dan dat beide ouders een goed gehoor hebben.

Je kunt doof geboren worden als de geluidsprikkels niet worden doorgegeven. Er is bijvoorbeeld een probleem met de organen waarin de cellen zitten die geluidstrillingen omzetten in zenuwprikkels naar de hersenen. Als dit gebied (in het slakkenhuis) wel functioneert kan er ook een probleem zijn met de zenuw die deze prikkels naar de hersenen stuurt, de vestibulocochleaire zenuw. Bij aangeboren doofheid komt dat laatste het vaakst voor. De oorzaak kan een erfelijke component zijn of een infectieziekte tijdens de zwangerschap. Toegevoegd na 2 minuten: Doofheid doordat het gehoororgaan zich helemaal niet ontwikkeld is volgens mij heel erg zeldzaam. Het probleem zit meestal in de signaaloverdracht. Toegevoegd na 2 dagen: Vandaag stond op nu.nl een interessant artikel: http://mobiel.nu.nl/pda/wetenschap/446343-Gen-veroorzaakt-doofheid.html Over de erfelijke vorm van doofheid.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Doofheid
http://www.erfelijkheid.nl/node/137
http://www.kiesbeter.nl/ziekte-en-gezondhe...

Naast bovenstaande oorzaken kan een kind ook doof (of slechthorend) geboren worden al er sprake is van een vroeggeboorte. Bij een kind dat veel te vroeg (3 maanden) geboren wordt, kan het zijn dat het gehoororgaan nog niet ver genoeg ontwikkeld is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100