Is het tegenwoordig of op den duur mogelijk om een kind te maken met twee biologische vaders en een biologische moeder?

Dit zou bijvoorbeeld problemen bij homoseksuele ouders verhelpen... De vraag is niet of het ethisch of moreel verantwoord is, maar of het zou kúnnen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met Dolly is uiteindelijk 1 cel uit de uier van een schaap genomen en via een ingewikkelde methode werd dat een kloon. Die methode zou dus ook moeten lukken bij mensen maar of je ooit een samensmelting van 2 mannen zou kunnen krijgen? Zeg nooit nooit maar ik geloof daar niet in. Handiger is dus om een tweeling te klonen met cellen van de twee homovaders en een draagmoeder maar dat de beide vaders ook genetisch echt de twee vaders zijn zal toch nog wel heel lang op zich laten wachten al was dat alleen nog maar ethisch gezien. Zo ver zijn ze ook nog niet met dieren etc. Toegevoegd na 2 minuten: Oh je wilt het nog ingewikkelder. Ik dacht dat de genen van de beide vaders al genoeg waren maar je wilt die nog mixen en laten samensmelten met de genen van een vrouw? Wat een vreemde vraag? Waarom zou een homoseksueel stel een kind willen wat maar een kwart van hun allebei is en voor de helft van een vrouw? Logischer is dus dat de genen van beide mannen samensmelten alleen zullen ze dan moeten uitmaken of er een meisje of een jongen gaat komen en wie dan bij een jongen de X en wie de Y gaat leveren ;)

Ik denk niet dat dit ooit een mogelijkheid wordt, omdat er maar 1 zaadcel voor nodig is om een eicel te bevruchten. Dit zou betekenen dat 2 zaadcellen van de biologische vaders zouden moeten samensmelten tot 1 zaadcel. Dit lijkt mij een hele moeilijke opgave voor de wetenschap. Maar hé, zeg nooit nooit.

Dan zul je wel heel erg in het DNA om moeten knippen want je hebt maar een kwart van het DNA van beide mannen nodig (helft van de vrouw, twee kwarten van beide mannen) Technisch gezien zal het op den duur ongetwijfeld mogelijk zijn. Of het ook levensvatbaar is en of het een gezond kind op kan leveren is een tweede. Maar ik denk dat dit etisch gezien nooit uitgevoerd zal worden. Toegevoegd na 3 minuten: Nog los van de discussie voor de bevruchting, aangezien elk stukje DNA appart geplaatst zal moeten worden: ' Ok, jouw ogen, zijn mond, jouw billen...' 'WAT? waarom zijn billen? De mijne zijn veel mooier!' 'Ik wil eigenlijk dat hij mijn kleur ogen krijgt' Enz... En dat dan over alle uiterlijke eigenschappen gaat wel even duren. Zal een heel eigenaardig verhaal worden.

Nieuw leven begint met het DNA van twee individuen. Van drie wordt het al lastig een goede verdeling te maken, omdat je dan naar alle waarschijnlijkheid te maken krijgt met ontbrekende genen danwel chromosoomafwijkingen. Wel is het al (in theorie) mogelijk een kind te maken van of twee moeders. Altijd een meisje. Van twee vaders zal lastiger worden, omdat het kind dan een x-chromosoom ontbeert dat nu eenmaal ook voor jongetjes noodzakelijk is. Een extra Y-chromosoom is al niet wenselijk , maar alleen maar 2 y-chromosomen levert geen kind op. Er zal dus ALTIJD vrouwelijk DNA bij moeten, al is het maar alleen dat X-chromosoom. We komen echter geen kinderen tekort op deze wereld, en er zijn legio manieren om aan een al dan niet (volledig) eigen kind te komen, dus laten we maar hopen dat dergelijke technieken in de praktijk ongebruikt blijven, al weet ik dat dat ijdele hoop is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100