Mag je koffie drinken als je zwanger bent en zo wel hoeveel? en zo niet waarom niet , wat zijn de gevolgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste dokters raden aan om de cafeïne hoeveelheid te beperken tot zo`n 300mg per dag. Ja je mag koffie gebruiken. Ik heb de bron meegestuurd, daar kun je precies aflezen hoeveel cafeïne je mag gebruiken, ook straks als je evt borstvoeding geeft.

Bronnen:
http://www.babybytes.nl/encyclopedie/K/Koffie

Koffie bevat stoffen (cafeïne), dat is slecht voor het ongeboren kind. Dit kan namelijk leiden tot een laag geboortegewicht en zelfs resulteren in een miskraam. Meestal wordt aangeraden niet meer dan 3 koppen per dag te drinken. (300 mg cafeïne). Het spreekt dan voor zich dat producten als Red Bull en cola ook niet goed zijn voor de zwangerschap.

Als je weinig koffie drinkt tijdens zwangerschap maar niet te veel Je kunt misschien ook cafeïne vrije koffie nemen dat is beter

Als ik jou was, zou ik maar gewoon doorgaan met leven tijdens mijn zwangerschap. Je lichaam geeft zelf wel aan of je koffie nog verdraagt, of dat je er misselijk of slapeloos van wordt of misschien de geur slecht meer kunt verdragen of maagbezwaren van krijgt. Dat je alcohol, sigaretten en bepaalde rauwe producten laat staan, lijkt me logisch. Maar verder: Vertrouw op jouw lijf en laat je niet gek maken door alles wat zogenaamd niet zou mogen.

Uit eigen ervaring weet ik dat je het gewoon hebben mag. Maar wel met mate want je kind kan er wel degelijk op gaan reageren. Net als suiker. Jee wat een drukte maker is het na een glaasje cola. t Valt wel op in ieder geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100