Hoeveel dagen aan zwangerschapsverlof krijg ik als a.s. vader?

En heb ik recht op meer dagen die met zwangerschap/kraamtijd te maken hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit heet kraamverlof en is 2 dagen. Aangifte mag in calamiteitenverlof, net als verlof om medische redenen. Lees de bijgevoegde link maar even, het is een wettelijke regeling.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ve...

bij ons 4 dagen.. maar heb mijn vakantie eraan vast geplakt..!

vroeger was dit altijd twee dagen (de dag van geboorte en een dag om het kindje aan te geven bij de gemeente). tegenwoordig is dit cao-gerelateerd en kan dat dus per persoon verschillen (meestal variërend van 1 dag tot 2 dagen). vraag het evt. even na bij je werkgever. veel vaders plakken er wat vakantie aan vast of nemen nog wat vakantie op na de kraamperiode. altijd prettig om van tevoren te peilen hoe flexibel je werkgever hier in kan/wil zijn.

Geen. Zwangerschapsverlof is een onderdeel van de ziektewet, en krijg je alleen rondom de periode dat je moet bevallen, en dat komt bij mannen nu eenmaal helemaal niet voor. Wel zijn er - afhankelijk van je CAO - dagen die je kunt openen als zogenaamd 'kraamverlof', meestal 2 tot 4 dagen die je binnen een bepaalde periode moet opnemen (meestal een maand). Bij een vroeggeboorte kun je deze agen ook opnemen rond de periode dat je kindje terug komt uit het ziekenhuis, wat ruimschoots buiten die periode kan vallen.

Bronnen:
http://www.cnvvakmensen.nl/kennisbank/arti...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100