menstruatie tijdens zwangerschap?

kunt ge u menstruatie krijgen als je zwanger bent?

Zoja, hoe ziet het er dan uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een echte menstruatie zal het zeker niet zijn, maar bloedverlies kan natuurlijk optreden tijdens de zwangerschap. Als je het niet vertrouwt, even contact opnemen met de huisarts, verloskundige of gynaecoloog, in dat geval. Toegevoegd na 1 minuut: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU4a.htm

nee, tijdens een zwangerschap menstrueer je niet. ws bedoel je bloedverlies tijdens een zwangerschap. dit kan wel, maar is meestal veel minder dan bloedverlies bij een menstruatie. als je nog maar pril zwanger bent, kan het zijn dat het een innestelingsbloeding is, maar het kan ook een vroege miskraam zijn (vaak heftiger bloedverlies met wat stolsels). om dit zeker te weten, zul je een echo moeten laten maken. als je zwangerschap nog intact is, kun je vanaf de 6e/7e week op een echo een kloppend hartje zien. ben je nog wat korter zwanger, zul je dus nog even geduld moeten hebben. een zwangerschapstest kan ook bij een miskraam nog positief zijn, dus dat zegt niet zoveel. als ik jou was, zou ik even contact opnemen met een verloskundige. bloedverlies hoort sowieso niet bij een zwangerschap, al hoeft het niet altijd te betekenen dat er iets mis is.

Je kunt menstruatie-achtige bloedingen krijgen en toch zwanger zijn, ja. Dat is uiteraard geen menstruatie, maar het kan erop lijken. Denk je zwanger te zijn, doe dan een test, want alleen het uitblijven of doorgaan van iets dat op ongesteldheid lijkt is niet altijd absoluut 'bewijs' van wel of niet zwanger zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100