Ben zwanger maar twijfel of ik het hou i.v.m. financiele redenen. Bij wie kan ik terecht voor financieel advies?!

Ik zit in het 1e jaar van mijn 4 jarige MBO-opleiding en ben 21 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in een particuliere huurwoning. Het komende schooljaar krijg ik geen studiefinanciering meer maar ik wil wel mijn studie afmaken.

Ik ben zwanger maar twijfel of ik het wel wil houden i.v.m. financiele redenen. Ik ben op zoek naar een financieel adviseur die me alles kan vertellen over eventuele subsidies of uitkering waarvoor ik in aanmerking kom als ik besluit het kind te houden ondanks dat ik naar school blijf gaan.

Wie weet hier meer over of weet waar ik zo'n financieel adviseur kan vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt hulp vragen bij het maatschappelijk werk in je woonplaats, deze hulpverlening is gratis. Je kunt ook terecht bij de Fiom (www.fiom.nl) voor hulp en voorlichting mbt abortus, jong ouderschap en onbedoelde zwangerschap. Daarnaast heb je Siriz, (www.siriz) die bieden gespecialiseerd maatschappelijk werk voor meiden die onbedoeld zwanger zijn, en bieden een breed scala aan hulpverlening en voorlichting. Telefoonnummers en vestigingen vind je op de websites. Ik begrijp trouwens goed dat mensen hier zeggen dat je nooit uit louter financiële overwegingen voor een abortus moet kiezen. Uit onderzoek is bekend dat de kans groter dat je er spijt van krijgt als je om puur praktische redenen voor een abortus kiest. De financiële kant is naar mijn mening iets waar je uiteindelijk wel uit moet kunnen komen, er zijn genoeg jonge en ook alleenstaande moeders die het voor elkaar krijgen. Maar laat je vooral goed voorlichten, zodat je alle opties kent en overweegt. Wat dat betreft ben je heel verstandig bezig door plaats te zoeken waar je goed en onafhankelijk advies kunt krijgen. Beide genoemde instanties bieden gespecialiseerde hulp in de situatie waar jij in zit, dus ik zou zeggen dat als ze érgens weten welke dingen je mee moet wegen hierin en welke potjes en financieële mogelijkheden er nog zijn, het daar zal zijn. Succes! Toegevoegd na 58 seconden: www.siriz.nl : laatste NL was weggevallen. Bij deze.

Je kunt bij je eigen bank een afspraak maken met een financieel adviseur. Dit advies en het gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Wanneer je hem/haar jouw situatie uitlegt kan hij/zij advies geven wat in jouw geval de beste en verstandigste is om te doen. Bovendien weet hij/zij ook op welke eventuele toeslagen je recht hebt en waar je deze aan kunt vragen. Voor het maken van een afspraak met een financieel adviseur kun je gewoon bellen met de dichtstbijzijnde vestiging van je bank of eventjes langsgaan. Er is wel één advies dat ik je mee wil geven en dat is om absoluut niet je kindje te laten aborteren, puur en alleen om financiële redenen. Hoewel ik je verder niet ken en geen idee heb wat er in jouw hoofd om gaat denk ik niet dat dit een verstandige keuze is. Als jij het kindje graag wilt houden moet je dit doen, een financiële kwestie moet (in mijn ogen) niet meewegen in deze beslissing. Veel succes!

Je kan inderdaad vrijblijvend bij verschillende adviseurs langs gaan. Maar denk ook eens aan je ouders, wellicht kunnen zij je helpen. Overigens vind ik dat je nooit een kind weg mag laten halen vanwege een financiële reden. Maar goed, dat is een mening.

Een andere stap die je kunt nemen is naar het maatschappelijk werk in je woonplaats. Daarvoor hoef je ook niet te betalen. Zij werken aan de hand van jouw hulpvraag. Die is zoals je schrijft heel duidelijk en dus zullen zij dat voor je uitzoeken. Zij hebben ervaring op het vlak van financien, aangezien zij ook veel werken met mensen in de schuldhulpverlening. Daarnaast is het bij hen, mocht je dat willen, ook mogelijk om breder te kijken dan alleen het financiele aspect van je keuze.

Voor zover ik allemaal weet kun je voor een aantal subsidies in aanmerking komen: Studiefinanciering(waarom krijg je dat niet? Is ook achteraf aan te vragen!) Zorgtoeslag Huursubsidie indien je eeb eigen voordeur hebt Kinderbijslag(waar ik principieel op tegen ben maar je kunt het aanvragen) Verder zul je om veel geld te besparen een zorgverzekering met 720€ eigen risico af moeten sluiten en werkelijk de goedkoopste moeten nemen(dat kun je volgend jaar doen)

Je kunt zelf via deze site (link 1) al lezen met welke zaken je rekening kunt houden. Op de site van het NIBUD staan tips over budgettering. Op de site van de Aegon heb ik een rekenmodule gevonden: http://www.aegonbank.nl/financiele-situatie/kinderen/kosten-van-een-kind/kosten-kind-rekenmodule/ Je kunt alvast op deze manier kijken waar je rekening mee kunt houden. Ik snap dat financiële overwegingen meespelen, maar laat dit niet het enige zijn. Financieel kom je er wel uit. Er zijn daarnaast ook bij gemeente geldpotjes waar je aanspraak op kunt maken. Wanneer je jouw gemeente belt met de vraag over financiële bijstand met een kindje, dan kunnen zij je echt meer vertellen. Ik denk dat een financieel adviseur niet gespecialiseerd is in deze zaken, maar meer in advies geven over verzekeringen, hypotheken etc. Sterkte hoor!

Bronnen:
http://www.wijzeringeldzaken.nl/kinderen/k...

Waar er twee eten kunnen er ook drie eten en wie ECHT geen kinderen wil, houdt de benen bij elkaar. Het gevolg van seks kan altijd zwangerschap zijn, hoe goed je je ook beschermd, en dat heeft nu eenmaal volwassen consequenties - waar je alleszins de leeftijd voor hebt. Abortus is geen voorbehoedsmiddel maar een noodgreep, en dat doe je dus alleen als er geen andere uitweg is. Die is er hier zeker wel. Na de zwangerschap heb je recht op alle daarvoor geldende toeslagen, en kun je ook je opleiding afmaken en een tegemoetkoming ontvangen in de kinderopvang. Je krijgt niet meer zoals vroeger automatisch een uitkering ; het is ook voor jongeren-met-kind werken of leren. (werk-leer-traject). Alle informatie daarover kun je krijgen bij de sociale dienst van de gemeente. Een goede vriendin van mij heeft dat zo gedaan (al was die 16 toen ze zwanger werd, en heeft ze na haar opleiding NOG een tweejarige opleiding kunnen doen) en achteraf heeft ze daar zeer beslist geen spijt van. Een diploma, en een geweldige dochter (van nu bijna 8). Die school is nog maar een paar jaar, en je kindje heb je voor je hele leven. Bovendien ben je geen alleenstaande moeder, maar heb je ook nog een partner met een of andere vorm van inkomen. Financieel is het zelfs mogelijk dat je beter af bent MET kind, omdat je dan recht hebt op toeslagen die je nu niet krijgt, door het stoppen van je studiefinanciering. Laat je goed voorlichten over de financiële voors- en tegens, maar bedenk wel dat het hoe dan ook consequenties zal hebben die wellicht niet helemaal op het eerste oog positief uitpakken. Dat had je echt moeten doen VOOR je besloot het risico te lopen zwanger te worden.

Ik weet dat het geen antwoord op je vraag is. Maar bedenk goed wat je wil bij een klein beetje twijfel niet weg laten halen dan kun je spijt krijgen. Er zijn meer mensen die om andere redenen hun ongeboren vruchtje weg laten halen en later veel spijt krijgen nog niet eens veel later. Ga voor jezelf goed na wat je wil want je kan niet meer terug. Ik ben zelf alleen staande moeder en heb het niet breed maar als je voor jezelf alles goed op papier gaat zetten en bekijken hoe of wat kan je er gewoon uitkomen succes met je moeilijke beslissing. Maar bij een klein beetje twijfel niet doen. En goed blijven praten met ke vriend en jullie ouders

Als ze het in afrika financieel kunnen (zolang je je kind kan voeden) is er geen probleem je kindje hoeft geen driehonderd euro buggy of dergelijke je kan alles regelen en je zal veel van andere mensen krijgen dont worry vermoord je eigen baby aub niet er zijn zoveel vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen en ook veel vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen nadat ze hun eerste zwangerschap hebben geaborteerd dus niet bang zijn nederland is een land wat je niet in de steek zal laten als je hulp nodig hebt!

Bij het NIBUD kan je de Geldwijzer Kinderen bestellen. Hierin vind je een overzicht van wat een kind kost, maar ook van op welke tegemoetkomingen / subsidies je recht hebt. Vorig jaar heeft De Rekenkamer een uitzending gemaakt over de kosten van een kind. Deze kan je bekijken via Uitzending Gemist.

Bronnen:
http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/2011/...
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringe...
https://winkel.nibud.nl/pages/page.aspx?c=...

Laat je uitsluitend leiden door je gevoel of je het wilt houden of niet. Vroeger hadden de mensen geen anticonceptie en hadden ze niets in te brengen op het gebied van zwangerschap al dan niet. Die kinderen zijn ook groot geworden. Levenslange wroeging dat je je kindje hebt weggedaan lijkt me erger dan tijdelijke financiële veranderingen.

Ik weet niet of je het MJD kent, of dat het uberhaupt bij je in de buurt zit, Maar die hebben mij tijdens de zwangerschap ook goed geholpen. Je kan ook altijd nog bij de Sociale dienst, bijzondere bijstand aanvragen. Dan heb je een begin. (ik kreeg 1200 voor een baby kamer !)

Lieve Ysmnnn, Allereerst wil ik je feliciteren met je zwangerschap. Je kan bij de belasting informeren over kindertoeslag die voor jou geregeld wordt op het moment dat je vriend jullie kind aangeeft bij de burgerlijke stand. Het is natuurlijk geen vetpot en met alleen het salaris van je vriend erbij zal je jullie kind niet alle luxe kunnen geven die het graag wil maar het is even overwegen of dat het dood maken van de foetus waard is. Ik ga ervanuit dat het met liefde gemaakt is al had je nog niet op een zwangerschap gerekend. Je kan natuurlijk besluiten dit kind te laten komen en nadat je van de bevalling hersteld bent om dan een baan te gaan zoeken (al is het maar voor 3 dagen in de week, de andere 2 dagen zou je kunnen gebruiken voor je studie. Net wat Marleen zegt, je studie is maar voor even, je kan met die studie een fantastische baan hebben, maar ik heb sterk het vermoeden dat je op een later tijdstip graag kinderen wilt anders zou je deze vraag niet stellen. Het is misschien eerder dan verwacht maar geniet er nu lekker van. Het weg laten halen klinkt simpel, maar geloof mij dat het toch tegen je zin in je hele leven kan blijven achtervolgen. Je gaat je hele leven afvragen hoe dit kind eruit had gezien, hoe oud het dan geweest had en bladiebladiebla. Nu heb je geluk, wie zegt dat je dit geluk ook hebt op het moment dat jullie er beiden aan toe zijn, het wensen en puur seks hebben om een kind te verwekken en iedere maand gaan controleren of je zwanger bent. Dan komt de stress pas en dan wordt zwanger worden een stuk moeilijker. Juist op die momenten kan de abortus die je nu misschien hebt laten gebeuren je enorm opvreten en dat kan heel zeer doen. Doe dit jezelf niet aan maar maak gebruik van het geluk wat je nu hebt, dan je toekomstplannen maar wat omgooien, dan maar wat langer doen over je studie.....die liefde voor je kind verdient dit kind, dit kind verdiend het bij jullie 2 op de allereerste plaats te staan. Het diploma voor je studie komt dan wel later maar het komt. Mijn vader werkte ook toen ik geboren was maar studeerde ook in de avonduren, hij deed er langer over maar heeft daar alsnog wel 36 jaar van genoten en wij als kind ook. Een kind wil niet alleen maar luxe, de eerste behoefte wat een kind nodig heeft is een dak boven het hoofd, liefde, aandacht, verzorging en eten en kledng, dat kan je op dat moment allemaal regelen.....de luxe komt wel als het kind voor het eerst naar school gaat, tegen die tijd heb jij je studie wel af.

Sedna, of een andere maatschappelijk werk, is het beste advies. En ze helpen je om alles aan te vragen. Ze hebben mij ook goed geholpen. Ze zoeken uit en vertellen je alles waar je recht op hebt... geld, toeslagen, uitkeringen, enz. En het kost je niks! Succes!

Ik zou niet naar een bank gaan, die zal je een lening aan willen smeren. Ga langs de gemeente, maatschappelijk werker, etc. Die kunnen samen met je zitten en bekijken voor wat voor een subsidies je in aanmerking kan komen. Probeer om je heen te kijken of je een sociaal vangnet hebt, bv ouders, andere familie, een vriendin, die evt op kunnen passen als je moet studeren. Ik mag als vreemde niet oordelen over jouw situatie, maar zoals al reeds gezegd, is het niet zo'n beste reden voor abortus. De gevolgen van abortus zul je de rest van je leven moeten dragen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet persé tegen abortus hoor. Maar het lijkt me meer een excuus. Als je echt je kindje wil dan zul je je best moeten doen om het allemaal te regelen. Er zijn meer meiden in jouw situatie die het ook redden! In ieder geval veel sterkte met je beslissing. Vertrouw op je gevoel en laat het rationele even voor wat het is. Er kunnen altijd zaken geregeld worden als het nodig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100