Normaal gezien moet de zwangerschapsmisselijkheid al bij 4 maanden weg zijn, maar wrm is dat bij mij het geval nog niet??

Ik ben 4 maanden zwanger maar de misselijkheid is nog steeds niet over. Ik begrijp het niet.. Overal op het internet staat er dat na 16 weken al voorbij moet zijn maar bij mij is het nog steeds niet weg... Ik voel me dan meestal in avond misselijk en dan geef ik alles over wat ik heb gegeten die dag.. ::(((

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou die 4 maanden is niet waar hoor, ik wil je niet ontmoedigen maar mijn vrouw heeft bij de eerste ,9 maanden overgeven. En bij de 2 maar 3 maanden, en waarom? Ze ging naar de dokter en kreeg er pilletjes voor, dus mijn advies zo snel mogenlijk naar je huisarts. Sterkte.

Wat je leest zijn gemiddelde en het kan dus voor iedereen anders zijn, er zijn vrouwen die nauwelijks misselijk zijn en die de hele zwangerschap misselijk blijven. De meeste zijn alleen de eerste 3-4 maanden misselijk.

Gaat het eten je wel gemakkelijk af, of krijg je met moeite iets binnen? In mijn directe omgeving ken ik twee personen die hier ook de hele zwangerschap last van hadden, maar konden ook maar moeilijk eten. Naar de dokter gaan kan in deze situatie natuurlijk helpen. Meestal is het met een pilletje wat te verlichten, maar helaas soms ook helemaal niet. Wat betreft de 16 weken, dat is een indicatie en zal voor de meerderheid gelden. Net als dat voor een zwangerschap 40 weken staat, dat wordt gezegd omdat de meeste baby's tussen de 38 en 42 weken worden geboren. Kortom; mijn advies is, ga even langs de dokter. Die kan vast en zeker enkele dingen uitsluiten en bevestigen. Het zou vervelend zijn als je na 40 weken zegt: "was ik maar...". Succes!

Elke zwangerschap is anders. Ik was ook de eerste 5 maanden misselijk en daarna voelde ik me tot het einde aan toe kip lekker. Nergens last meer van gehad. Ik kreeg pilletjes voor van de dokter. En na 5 maanden stopte ik en dat ging goed.

Nee, die 16 weken is gangbaar, maar is absoluut geen getal dat voor iedereen geldt. Er zijn meer vrouwen die gedurende de gehele zwangerschap soms last van misselijkheid blijven houden. Je kunt wel een aantal dingen doen om het te verminderen: 1) Liefst geen medicijnen gebruiken (dit pas als het echt nodig is, bijvoorbeeld bij uitputting / teveel vochtverlies, ze zijn namelijk niet het beste voor je lichaam en je kind) 2) Eet regelmatig en veel kleine maaltijden. Steeds een klein beetje dus. 3) Let erop dat de maaltijden veel koolhydraten bevatten. 4) Eet fruit met enkelvoudige suikers: Druiven, sinaasappelsap 5) Vermijd vet voedsel 6) Vermijd gebakken voedsel zoveel mogelijk 7) Drink veel helder vocht, zoals water, bouillon, vruchtensap, kruidenthee. Je kunt bijvoorbeeld proberen voordat je meestal misselijk wordt, pepermuntthee te nuttigen, dit helpt namelijk tegen misselijkheid Er zijn gelukkig nog veel meer dingen die je kunt proberen, zoek maar eens op 'remedies zwangerschapsmisselijkheid' in Google; Zou een mooi woord voor scrabble zijn, ovrigens: Zwangerschapsmisselijkheidsremedies. :)

Elke zwangerschap is anders. Je kunt hier dus niet prat op gaan. Dus maak je geen zorgen. IK zal je vertellen hoe dat bij mijn twee zwangerschappen ging. Bij mijn eerste had ik nul komma nul lasti van misselijkheid. Bij de tweede werd ik gelijk al misselijk en ik hoefde maar naar een patatje in de gootsteen te kijken of rook te ruiken oid of ik ging al. Dat is mijn hele zwangerschap zo gebleven en ook ver daarna nog. En alles er tussenin is mogelijk. Eet zo licht mogelijk en met kleine beetjes maar. Warm water en anijsmelk kalmeren je maag. lichtverteerbaar zijn bijvoorbeeld beschuit en rijst. Kijk uit met vet eten, ook daar word je misselijk van. Mijn kinderen maren beiden negenponders en alles is goedgekomen. Ook met mijn misselijkheid is het goed gekomen. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Toegevoegd na 4 minuten: Nexium, een middel tegen misselijkheid is trouwens op recept verkrijgbaar, maar ik weet niet of dat ook geslikt mag worden door een zwangere vrouw Daarom hier nog wat natuurlijke middeltjes die helpen tegen misselijkheid: Een handvol basiclucum laten trekken ik gekookt water, thee minuut of tien laten trekken, en drinken wanneer de misselijkheid op zijn hevigst is... ( Dit helpt vooral bij misselijkheid die ontstaat op basis van spanningen) Kamillethee drinken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100