Hoe ziet een baby eruit die 20 weken in de baarmoeder zit? Zie beschrijving.

Ik vraag het hier ipv dat ik het google omdat ik geen zin heb in foto's van geboren baby's van 20 weken, dus aub geen foto, gewoon een omschrijving.

Dus als een vrouw 20 weken zwanger is bedoel ik. Heeft het kindje al haartjes? Nageltjes? Hoe groot/zwaar is het kindje? Etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Haay.. Op babybytes kun je op een 'makkelijke' manier lezen hoe de ontwikkelingen zijn van een groeiend kindje in de buik.. Zie onderstaande link voor 20 weken

Bronnen:
http://www.babybytes.nl/Zwangerschap/kalen...

Baby's van 20 weken zien er hetzelfde uit als anders alleen hebben ze een andere houding en zijn zie piep klein. Rond de 20 weken is het misschien pas 3 cm groot. Die haren en nagels zullen er vast wel zijn maar dat is niet te zien op een echo.

De armpjes en benen hebben rond de 20 weken de juiste lengte in verhouding tot het lichaam en ze kunnen ook steeds krachtiger bewegen. Rond de 20 weken ontstaat het eerste hoofdhaar en ook het lijfje van de kleine is bedekt met donshaartjes (lanugo) De baby heeft nog geen vetopslag, hij ziet er magertjes uit en heeft uitpuilende ogen omdat er nog geen vet op de wangen zit. De oogjes zijn gesloten.

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/%7B44a1c079-e1da-4...

Waarom zou je geen foto's willen zien ? Een foetus van 20 weken (feitelijk is de baby dan 18 weken oud) is eigenlijk gewoon een zo goed als helemaal af ieniemiene-babytje, met een wat groot hoofd en een doorzichtige huid. Over hun hele lichaam hebben ze nog een soort ' vachtje' van dons, dat soms helemaal tot aan de geboorte blijft, maar nog geen herkenbaar hoofdhaar. Hij is ongeveer 25 centimeter lang (past net in je hand) en weegt ongeveer 350 gram. Alle inwendige organen zijn aangelegd en ze vingertjes en teentjes helemaal gevormd. Bovendien zit hij helemaal onder de vernix (huidsmeer). Ook dat blijft vaak tot aan de geboorte min of meer aanwezig ; het is een bescherming van de huid tegen het vruchtwater. Toegevoegd na 8 minuten: Hoewel foto's van deze kinderen schitterend zijn, zal ik op verzoek slechts een tekening plaatsen die een redelijk goede indicatie geeft.

Op de site van babybrabbel kun je week voor week lezen wat er gebeurd en er staan vaak ook plaatjes bij van babies in de baarmoeder. Ik zelf heb er ook een boek over, dan zie je week voor week 3D foto's, ook erg leuk! Dat boek heet Jouw zwangerschap dag voor dag.. ze hebben hem bij bol!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100