Is 't theoretisch mogelijk dat als een vrouw seks heeft met twee mannen tegelijk, dat de 2 zaadcellen (bij de ejaculatie) samenvoegen van de 2 mannen?

Ik vroeg me af, wanneer 2 mannen tegelijkertijd seks hebben met één vrouw, en ze ejaculeren op het zelfde moment, dat de 2 zaadcellen van de 2 mannen samenvoegen en dat de vrouw zwanger is van 2 mannen. Ik vroeg me af of het theoretisch mogelijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja en nee. Van twee zaadcellen en één eicel zal nooit een kind komen. Niet als het twee zaadcellen van één man zijn, niet als het er ieder één van twee mannen zijn. Wel komt het (heel zelden) voor dat twee zaadcellen één eicel binnendringen en er celdeling plaats gaat vinden. Dat heeft een mola-zwangerschap. Maar zoals al gezegd: dit is nooit levensvatbaar, er wordt geen kind uit geboren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mola-zwangerschap

Dat is theoretisch alleen mogelijk als die vrouw twee eisprongen tegelijk heeft, en het ene eitje bevrucht wordt door de ene man, en de andere door de andere man. Dan wordt het een twee-eiige tweeling. Hetgeen dus wel eens voorkomt, maar in normale situaties hebben beide kinderen dus gewoon dezelfde vader. Zaadcellen zelf voegen nooit samen.

http://nos.nl/artikel/87867-tweeling-heeft-twee-verschillende-vaders.html Nieuwsartikel het kan dus indd wel maar komt bijna nie voor

Ik vind het een beetje een rare vraag. Als een man ejaculeert komen er heel veel zaadcellen tegelijkertijd in de baarmoeder vrij. Maar 1 ervan doordringt de buitenste laag van de eicel en wordt opgenomen. Er gebeurt dan iets waardoor andere nabijgelegen zaadcellen niet door kunnen dringen. Er vind dus een bevruchting plaats van 1 zaadcel met die ene eicel die door ovulatie is vrijgekomen. Hoezo zouden 2 zaadcellen van de verschillende mannen moeten samenvoegen? Als dat zou kunnen zouden twee zaadcellen van dezelfde man net zo goed kunnen samenvoegen. En hoe kun je daar een kind uitkrijgen? Dat kan dus niet en is ook niet logisch. Als twee mannen dus ejaculeren komt er maar 1 zaadcel de eicel binnen. en één van de twee mannen is dan de vader.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100