Vanaf wanneer kan ik de zwangerschapstest doen?

Ik heb voor de eerste keer seks gehad nadat ik eigenlijk al ongesteld had moeten worden alleen dat was ik op dat moment nog niet geweest. Ik ben nu nog steeds niet ongesteld. Vanaf wanneer is het nu betrouwbaar om een zwangerschapstest te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ongeveer de 27 of28e dag van je siclus. maar dat scheelt per vrouw Toegevoegd na 39 seconden: staat ook in de handleiding van de zwangerschapstest.

Vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden

de kans dat je zwanger bent is niet zo groot, omdat je ofwel ruim na je eisprong sex hebt gehad, ofwel ruim voor de eisprong. omdat je nu nog niet ongesteld bent geworden, is het ook moeilijk te bepalen waar je ergens in je cyclus zit. is het al te laat voor een morning after pil? anders zou ik die gaan halen en anders kun je in elk geval (betrouwbaar) testen, 14 dagen nadat je sex hebt gehad.

Ze hebben onderzocht dat een vrouw ''eigenlijk'' op elk moment van de cyclus zwanger kan worden. Tuurlijk, net na je ongesteldheid is de kans wel kleiner, maar het gebeurd wel. Je vraag: vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden. Ik heb het een keer gehad dat ik niet wist wanneer ik ongesteld moest worden (want was gestopt met de pil en wist mijn eigen cyclus niet). Ik heb hier een theorie voor. Je koopt een zwangerschapstest. Is deze negatief, en nog niet ongesteld, ben je dus gewoon nog niet ongesteld. Want OF je moet bloedingen hebben, OF de test is positief omdat je zwanger bent en dus geen bloedingen hebt. Koop wel een aantal testen en doe na een week nog een. Als je na een maand of zo nog negatieve testen hebt zou ik naar de huisarts gaan voor een bloedtest

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100