Mijn vriendin is zwanger en houdt niet van vette vis. Kan ik ook omega olie gebruiken als vervanger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn pillen bij de drogisterij verkrijgbaar met deze olie er in en die kun je dan inderdaad heel goed nemen.

Ja, dat kan inderdaad prima, zoals Maxis al schrijft zijn er ook van die visoliecapsules. Er zit één nadeel aan: als je ze 's morgens (of iig overdag) inneemt, proef je zo'n beetje de hele dag visolie, dus misschien kan ze ze beter 's avonds voor het slapen gaan innemen.

ja natuurlijk kan dat... ze maken die pillen tog van vis en vervangen de smaak door bijvoorbeeld door sinasappel.

Als je vlees van grasgevoerde runderen en eieren van kippen die vrij rondlopen eet krijg je voldoende omega 3-vetzuren binnen. Voor de andere omega's (6 en 9) hoef je bij een gevarieerde voeding geen extra moeite te doen. Die krijg je meer dan voldoende binnen. Visoliecapsules kun je gebruiken als aanvulling maar ook met een klein beetje lijnzaadolie voldoe je al aan de behoefte van het essentiële alfa-linoleen vetzuur. Levertraan kan beter vermeden worden door zwangeren en zogenden omdat daarmee het risico te groot is van een te hoge inname van vitamine A.

Centrum materna, Zit alles in wat je nodig hebt! Heb zelf een zoontje van nu 8 maanden en heb zelf ook altijd deze gebruikt. Veel handiger dan allerlei losse pilletjes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100