hoe betrouwbaar is de vroege zwangerschapstest (predictor)? 4 dagen voor menstruatie.

hoihoi

omdat ik me niet lekker voelde en me nogal zorgen maakte heb ik maandag een vroege zwangerschaps test gedaan van predictor, deze kon je 4 dagen voor je menstruatie nemen, en ik kon het echt niet langer houden (vrijdag ochtend middag of avond word ik meestal ongesteld) en heb hem maandag ochtend gedaan, men zegt dat je niet teveel moet drinken, ik had 1 kop chocomelk op en een uurtje later heb ik geplast, de test was negatief, waar ik erg blij mee was,
maar hoe betrouwbaar is deze test eigelijk? ik ben aan de pil, en neem vanavond mijn laatste pil in,
ik voel me nog steeds niet lekker en ik weet dat ik het pas zeker weet als ik dit weekend ongesteld ga worden,

maar moet ik me nu zorgen maken of echt wel een beetje op deze test vertouwen?
de gemeenschap was ruim 2,5 week geleden, 18/19 mei.

bedankt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken , er heerst de laatste tijd wel wat dus misschien heb je daar last van

als een test positief is, is deze zeer betrouwbaar ( zwangerschapshormonen kan je nl niet faken) maar een negatieve test in zo vroeg stadium, 2.5 week, is niet betrouwbaar. Bij sommige zwangerschappen heb je pas na 5 weken genoeg hormonen in je lijf voor een positieve test ( =eigen ervaring ) Maar als je altijd gewoon trouw je pil hebt ingenomen en niet hebt overgegeven of antibiotica hebt gebruikt kan je er ook zo goed als zeker van zijn dat je niet zwanger bent.

De ene vrouw is de andere niet. En het kan ook nog eens per zwangerschap verschillen. Bij sommige vrouwen duurt het wat langer voor HCG goed meetbaar is, dan bij andere. Vroege tests zijn vooral bedoeld voor vrouwen die juist wel graag zwanger willen zijn/worden. En vaak zullen ze hartstikke betrouwbaar zijn. Maar helaas dus niet altijd. Zeker niet, omdat 9 van de 10 zwangerschappen eindigen in een vroege miskraam, die door de vrouw nog niet eens als zodanig wordt herkend. Verder lijken de meeste zwangerschapsklachten (zeker in een vroeg stadium) vooral op menstruatieklachten. Je hebt geen enkele reden om op dit moment al ongerust te zijn. Je doet er om al deze redenen dus beter aan, om gewoon te wachten op je menstruatie en als die uitblijft, alsnog een test te doen. Maak vooral jezelf niet gek, door allerlei tests in een veel te vroeg stadium te doen. Je schiet er toch niets mee op, niet als je niet, maar ook niet als je wel zwanger zou blijken te zijn. Maak je dus niet al te druk, daarmee loop je alleen nog maar kans dat je menstruatie langer uitblijft, zodat je je nog meer zorgen gaat maken. Toegevoegd na 48 seconden: En zoals ook door anderen aangegeven, als je de pil netjes hebt geslikt, is de kans dat je zwanger bent, echt bijzonder klein.

De test is redelijk betrouwbaar. Als hij een positieve uitslag geeft, heeft er in elk geval een bevruchting plaats gevonden. Als hij echter (nog) negatief is, kan het ook gewoon zijn dat er nog niet genoeg HCG in je urine zit, en je toch zwanger bent. De kans dat echter de zwangerschap ' niet doorzet' - geen innesteling, geen goede vrucht, alle mogelijke redenen voor een vroege ' miskraam' - is groter naarmate de zwangerschap priller is. Hoe langer je wacht tot na de verwachte menstruatie, hoe groter de kans dat de zwangerschap ook doorzet en blijft hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100