Is er nu een mogelijkheid dat ik toch zwanger ben?

Ik heb zaterdag een morning after pil geslikt. Nu ben ik woensdag al ongesteld geworden terwijl ik vrijdag 22 april al ongesteld ben geweest voor een week. Wat zou dit kunnen betekenen? Ik heb al geprobeerd zo'n servicelijn te bellen maar die is dicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Doe een zwangerschapstest

Een bijwerking van de morning after pil kan zijn dat je sneller of juist later gaan menstrueren. Echter dit kan maximaal een week eerder of een week later zijn dus in jouw geval 15 mei. Als je veel eerder gaat menstrueren is het verstandig om 3 weken na 'het risico' een zwangerschapstest te doen om uit te sluiten dat je zwanger bent. Meer kan je eigenlijk niet doen op dit moment, naar de dokter gaan heeft hiervoor ook geen zin, aangezien deze ook niets kan. Maak jezelf vooral niet te druk want het is zoals het is en je kan er (op dit moment) niets aan doen, gewoon over een week 2-3 een zwangerschapstest doen en dan kan je het (hopelijk) uitsluiten dat je zwanger bent. Sterkte!

Als je de noodpil binnen 24 uur hebt genomen, is de kans dat je toch zwanger bent 0,5-1%. Als je hebt 24-28 uur na seks hebt genomen, is die kans 2%, en bij 48-72 uur na seks is de kans 4% dat je toch zwanger bent. Je bent niet ongesteld geworden, je hebt een onttrekkingsbloeding. Dat komt dóór de noodpil. Het is dezelfde bloeding als de 'menstruatie' die een vrouw die de pil slikt krijgt in haar stopweek, veroorzaakt door het verdwijnen van de hormonen van de noodpil uit je lichaam. Niets om je zorgen over te maken. Hou er ook rekening mee dat je een maand of twee onregelmatig kunt blijven, dus op een ander moment ongesteld worden dan je verwacht.

Bronnen:
http://www.noodpil.nl/index.php?option=com...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100