er komt melk uit me borsten en kan helemaal niet zwanger worden meer

Toegevoegd na 1 minuut:
waarom komt er melk uit me borsten terwijl ik helemaal niet zwanger kan worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar de huisarts, die weet het antwoord

Ben het helemaal eens met het eerste antwoord. Iedereen kan hier de wildste antwoorden op geven zoals hormonen, toch zwanger, een onstoken melkklier of zelfs het k woord. Maar ik denk dat je huisarts je hier het beste mee kan helpen. Bespaart je een hoop zorgen voordat je weet wat er echt aan de hand is.

Dit verschijnsel noemen we galactorroe, en hoeft niks voor te stellen maar kan ook een symptoom zijn van een aantal aandoeningen of een bijverschijnsel van sommige medicijnen. Is het veel, of is het een heel klein beetje, en ben je wel ooit zwanger geweest ? Blijkbaar blijven die melkklieren een heel klein beetje actief als ze dat ooit langere tijd geweest zijn. Ben je nooit of heel lang geleden zwanger geweest of is echt veel ; op hele korte termijn naar je huisarts dan. Ik weet niet of het kwaad kan, en het schijnt dat je melkklieren ook actief kunnen zijn gedurende je normale cyclus, maar even navragen kan geen kwaad. Toegevoegd na 3 minuten: Het kan overigens ook een bijverschijnsel zijn van pilgebruik. Dus niet in paniek raken, maar ook niet op zijn beloop laten. Zoals met alle kwalen : even voor de zekerheid bij de dokter langs.

Bronnen:
http://www.gezondvgz.nl/%7B79b5c521-7606-4...

Dit verschijnsel kan zelfs voorkomen bij mannen. Dit zeg ik maar even om aan te geven dat het niet direct reden tot ongerustheid hoeft te zijn. Het is echter wel, zoals anderen hier aangeven een belangrijke reden om eens met je huisarts te gaan praten, die kan (laten) onderzoeken wat er daadwerkelijk aan de hand is en / of hoe ernstig of juist onschuldig het is.

Ik ben het ook met het eerste antwoord eens, naar de dokter gaan. Zelf heb ik het ook. Mijn huisarts verzekerde me dat het niet iets ernstigs is maar het klopt in ieder geval niet en de oorzaak moet dan ook achterhaald worden. Ik ben meteen doorgestuurd naar de gynaecoloog omdat ik ooit kanker heb gehad en alle kwaaltjes daarom nu extra worden onderzocht. In de tussentijd ben ik gehalveerd met het gebruik van antidepressiva (daar kan het ook een bijwerking van zijn) en sindsdien is het bij mij minder geworden. De gynaecoloog vond dat mijn hormoonhuishouding een beetje vreemd was (dat kan ten gevolge van de chemotherapie die ik heb gehad)en dacht dat het daardoor kwam. daar moet ik echter woensdag weer naar toe

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100