kan ik zwanger zijn?

vrijdag ben ik de (mini) pil vergeten. hier kwam ik zaterdag achter nadat ik seks heb gehad met mijn vriend. gister ben ik hem weer vergeten en heb ik ook seks gehad. heb nog 4 pillen over in de strip. voor een test moet ik te lang wachten en wil wel heel graag weten hoe groot de kans is dat ik zwanger ben/wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is mogelijk dat je zwanger wordt/bent

De kans bestaat dat je inderdaad zwanger bent. Je bent niet goed beschermt als je de pil niet regelmatig inneemt. Als je hem een dag vergeet ben je dus niet volledig beschermt! Dus zeker niet als je het 2 dagen vergeet.

kijk even in de bijsluiter van de pil. Het kan ook zijn dat je geen stopweek moet houden, maar meteen met de volgende strip beginnen. (wanneer je in de laatste week geen stabiele inname hebt gehad)

Zou maar snel naar de huisarts gaan, misschien kun je nog een pil krijgen tegen zwangerschap. Of je moet het heel graag willen. De pil moet je niet slordig innemen. Als je altijd zo vergeetachtig bent zou ik overwegen een ander voorbehoedsmiddel te nemen. Implanon is een klein, dun, buigzaam staafje van kunststof van vier centimeter lang dat onderhuids aangebracht wordt en dat drie jaar werkzaam blijft.

Die kans is, zeker bij de minipil, behoorlijk groot; afhankelijk van de eisprong 10 tot 30 %. Die kun je zelfs niet met een flink tijdverschil innemen. Eigenlijk had je beide keren een morning-afterpil moeten halen. Of en morning-after spiraaltje ; wellicht dat dat nog een optie is. Hopelijk loopt het met een sisser af ; in dat geval zou ik zeker zo snel mogelijk bij de huisarts langs gaan voor een betrouwbaardere , iets zwaardere pil of een ander voorbehoedsmiddel dat niet zo afhankelijk is van vergeten. Voor de morning-after pil is het al te laat ; van gisteren zou nog wel kunnen , maar van vorige week is vermoedelijk te lang geleden. Vraag het echter toch even na.

Bronnen:
http://www.anticonceptie-online.nl/morning...

Vroege symptomen en signalen van zwangerschap Wat zijn de eerste signalen bij een zwangerschap? Indien je er naar informeert, blijken de meeste vrouwen de eerste signalen gedurende een zwangerschap te herkennen, tenminste als ze al eerder een zwangerschap hebben gehad.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwange...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100