zwanger en ongerust

Ik ben nu 3 maand 2 weke en 3 dagen zwanger . het is nu 5 weken geleden dat ik naar de gynaecoloog geweest ben omdat hij op reis is . Maar nu is mijn vraag in het begin had ik last van steken in mijn buik en nu ook soms ik weet dat da normaal is dat zijn de banden die hem aan het zetten zijn maar als ik een dag niets voel ben ik ongerust dat er is met mijn kindje ... kan dat? Ik ben zo bang dat ik een miskraam eb of dat mijn kindje niet meer leeft .... moet je bij een miskraam altijd bloed verliezen ?? waarom maak ik me tog zo zorgen ... pff

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hoeft je niet ongerust te maken hoor. Je kindje is nog zo klein en heeft nog heel veel ruimte in je buik. Soms voel je idd. je kindje even niet. Die slaapt dan misschien. Erg rustige kinderen zijn ook rustig in de buik. Mocht je echt heel erg ongerust zijn dan kan je altijd bellen naar het ziekenhuis. Toegevoegd na 2 minuten: En het is normaal dat je je zorgen maakt hoor. Dat is toch normaal als je moeder wordt? Tenminste als je naar het kindje uitziet. En je voelt je nu al verantwoordelijk voor je kindje. Het komt vast helemaal goed met jou en je kindje.

Je kunt in dit soort gevallen altijd naar je huisarts gaan of naar de vervanger van je gynaecoloog bellen voor een afspraak. Niet blijven doorlopen als je ongerust bent!

Het is helemaal niet gek dat je je zorgen maakt, dus ga in ieder geval even langs je huisarts. Je baby 'voelen' is meestal vanaf 18 weken, dan kan je het voelen draaien, trappelen en bewegen. Dus dat je nu niets voelt betekend niet dat je baby niet beweegt, alleen is er nog genoeg ruimte om dit te doen zonder dat jij het voelt. Een miskraam begint bijna altijd met bloedverlies, maar je kan ook eerst buikpijn krijgen en daarna bloedverlies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100