Is het niet slecht voor de bloedsomloop als de baby met het hoofdje naar beneden ligt?

Als de baby indaald ligt hij meestal met het hoofdje naar beneden vanaf een paar weken voor de bevalling. Ik vroeg me af... als ik op de kop ga hangen een paar weken, gaat het toch niet goed, hoe zit dat met een buikbaby?

Weet jij het antwoord?

/2500

De baby zit aan de navelstreng en krijgt alle voorzieningen van de moeder, bloed, voeding, zuurstof enz. Dat zal de reden zijn dat het geen probleem is.

De ongeboren baby heeft geen eigen bloedsomloop. Die drijft in het vruchtwater en doet nog weinig zelf. CITAAT De bloedsomloop van een zoogdierfoetus verloopt deels over de placenta via de navelstrengbloedvaten. Omdat de longen nog niet voor de zuurstofvoorziening kunnen instaan (ze zitten in vruchtwater en zijn bovendien nog niet uitgeklapt) en omdat de darmen nog geen voedingsstoffen verteren, worden deze functies voor de geboorte waargenomen door de placenta.

een ongeboren heeft een eigen bloedsomloop net als wij geboren mensen, als een baby geboren wordt veranderd dit langzaam.

De bloedsomloop van een ongeboren kind gaat grotendeels via de placenta en nog niet via de longetjes waardoor het minder bloeddoorstroming nodig heeft. Zodra het kind geboren wordt en het op eigen kracht moet doen worden de longetjes met lucht gevuld en komt de daadwerkelijke bloedsomloop op gang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100