Is de leeftijd waarop vrouwen in de overgang terechtkomen in de gehele geschiedenis al gelijk geweest?

Of is het misschien zo dat de mens steeds ouder wordt en de menopauze daarmee ook verschuift? Ik zou hiervan graag ook een bron zien.

Toegevoegd na 17 minuten:
En dan heb ik het over de gemiddelde leeftijd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In theorie is die leeftijd altijd ongeveer hetzelfde geweest. Ik zeg in theorie, omdat in een groot deel van de geschiedenis veruit de meeste vrouwen de menopauze niet haalden. Ze gingen dood (vaak in het kraambed) voordat de menopauze om de hoek kwam kijken. Een gebruikelijke verklaring voor de menopauze is ook dat in een natuurlijke toestand de voortplantingsmogelijkheden van een vrouw gewoon niet mee hoefden te gaan tot haar 80ste, omdat ze voor haar 40ste, na een leven lang kinderen baren, al dood zou zijn.

Op je 35ste kan je als vrouw al in de overgang geraken. Het is dus variabel.

Ik heb hier een link. Met auteursrechten. Dus ik mag de tekst niet kopieren. Kun je zelf even lezen. http://books.google.nl/books?id=aEcN8Qzs4N4C&pg=PA47&lpg=PA47&dq=vroegere+menopauze+in+jaren+twintig&source=bl&ots=qu20lpOMrD&sig=CGdPscZz2JDJ241sz2yLTuzoREE&hl=nl&ei=YS0vTbaQHsKUOpnGoLsK&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CDYQ6AEwAw#v=onepage&q&f=false Maar in mijn eigen woorden: ja, ook vroeger was er menopauze. Alleen gingen mensen vroeger dood vanwege de barre omstandigheden, zodat de gemiddelde leeftijd lager lag. Maar dat gemiddelde werd gemaakt door de jonkies en de oudjes. Bij de geboorte krijgen meisjes al alle eitjes mee. Net als vroeger. En als de eitjes op zijn, begint de menopauze. Dus het zal niet anders zijn dan vroeger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100