Ik slik de pil en heb 5 dagen antibiotica gehad. Daarna heb ik onveilig gevreeen. Ik ben in de stopweek wel ongesteld geworden. Kan ik zwanger zijn?

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik slik al 3/4 jaar trouw elke dag de pil. Nu moest ik vorige week woensdag beginnen met een antibiotica kuurtje van 5 dagen. Ik heb 2 dagen erna 'even' onveilig gevreeen met mijn vriend, maar daarna hebben we gelijk een condoom omgedaan. Nu moest ik dinsdag ongesteld worden en dat ben ik ook gewoon geworden. Kan ik nu toch zwanger zijn of..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan heel goed. Dezelfde situatie heeft ons ons 3e kind opgeleverd.

In principe kan het. Tijdens en een aantal dagen na de antibiotica (ligt er aan welke) is de pil minder betrouwbaar. 'Even' onveilig vrijen is dus ook onveilig. Van voorvocht kun je net zo goed zwanger worden. Ik ben tijdens de eerste maanden van mijn zwangerschap gewoon ongesteld geworden (is niet echt ongesteld natuurlijk, maar het leek er verdacht veel op) Als jij je zorgen maakt, kun je gewoon even een testje doen.

Antibiotica maakt de pil onveilig, heeft de huisarts dat niet verteld? Het moet ook in de bijsluiter staan. Neem voor de zekerheid contact op met je huisarts. Dan kan een zwangerschap nog voorkomen worden.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwange...

Dus, je bent ongesteld geworden op je normale dag? Dan zou ik durven zeggen, 100% zeker, niet zwanger? Antibiotica, 'even' onveilig enz, allemaal dingen waardoor je wél zwanger kunt raken. Maar als je ongesteld bent, ben je niet zwanger.

Haal morgen even zo'n test, of ga met je plasje naar de dokter. Dat is het meest veilige.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100