Is het genoeg om als dochter 1 x per week naar je moeder (78 jaar )te gaan en gezamenlijk de boodschappen te doen en wat te lunchen samen.

Ze is absoluut niet hulpbehoevend en doet alles zelfstandig maar geef ik haar aandacht genoeg ?
Ze komt ook 1 x per maand of zo een weekendje bij me slapen.
Ik woon zo'n 45 minuten rijden per auto van haar af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt eraan wat voor relatie jij met je moeder hebt en eventueel of je nog meer broers en zussen hebt die haar opzoeken. Je moeder is nog gewoon zelfstandig, dus dat bedoel je niet. Je hebt het over aandacht. Pas op dat je niet in de valkuil valt van het eeuwige schuldgevoel dat kinderen naar hun ouders toe hebben. Ik zie dat altijd om me heen gebeuren, en worstel er zelf ook mee. Jouw moeder heeft zo te lezen nog gewoon haar eigen leven. Ze is in die zin op dit moment dan ook nog verantwoordelijk voor het zoeken van vertier. Er zijn genoeg seniorenclubjes en dergelijke. Voel je niet verplicht om je moeder in die zin te 'onderhouden'. Dat levert een scheve relatie op, waarbij je uiteindelijk met tegenzin of op hete kolen 'gezellig' bij je moeder zit. En dat doet de relatie die je met haar hebt geen goed. Zolang je moeder gewoon zelfstandig is, is een keer in de week een middag, en 1 keer in de maand een weekend echt super de luxe hoor! (ik zou het niet trekken, maar da's mijn verhaal...) Pas als je moeder WEL hulpbehoevend word, kun je besluiten om je wat meer 'op te offeren' voor je moeder.

het lijkt mij wel genoeg, als ik naar m'n zussen kijk die ook naar de 80 gaan, die worden niet eens elke week bezocht. maar zijn wel tevreden omdat ze zelf nog autorijden, en er zelf opuit gaan

Ik neem aan, dat ze ook met andere mensen omgaat de andere dagen, dus dan lijkt het me prima zo en zeker met logeerpartij erbij. Je kan natuurlijk aan haar vragen, hoe zij het ervaart.

het lijkt me dat je een hele lieve dochter bent om 1x in de keer samen boodschappen te doen en ook nog eens gezellig te lunchen. Zolang ze nog zelfstandig is, lijkt het me echt genoeg hoor (Bel je ook wel eens tussendoor?)

Hallo,mevrouw. Ik wéét 't: wanneer u mijn profiel leest,zult u wrsch. denken: "wat moet die snotneus?" Maar écht,ik geloof dat wat ik U ga zeggen,ok is ,weet je\? Als U 't gevóel hebt,dat uw moeder zélf tevreden is met uw 1x wekelijkse bezoek enzo,dan is 't toch ok? Maar durf het anders aan haar te vrágen,práát er gewoon met d'r over ,k? Ú hebt (gelukkig!!!) uw eigen moeder nog,wees er dankbaar om en wees goed voor d'r. (ik denk trouwens wel dat u dat bent,ánders stelde U niet deze vraag op GV). Dus: U bént goed voor haar: U gééft héél veel om haar,dus waarom U zo'n zorgen maken? Ze is Uw eigen moeder en --- wanneer U een goeie band met haar heeft---- U kunt haar dus álles vragen én zeggen,toch? Doe dat maar,mevrouw.. Ok,succ6!!! :-)

Buiten dat je het haar altijd kan vragen. Jij moet met jezelf kunnen leven en spijt hebben is altijd achteraf. Het is een aardig stuk rijden maar deze vraag moet je echt aan jezelf stellen of je moeder.

Je moet vooral kijken naar wat jij zelf vindt. Het lijkt me dat je veel voor haar doet, maar het gaat er natuurlijk om dat je er zelf vrede mee hebt! Het ligt ook een beetje aan de relatie die je met je moeder hebt. Ik heb een heel goede relatie met mijn moeder en vind daardoor bijna niets teveel. Het contact met je moeder bepaalt de frequentie en intensiteit van het contact, lijkt mij. Maar volgens mij ben je een superdochter! Je kunt het haar trouwens ook zelf vragen. Wie weet geeft ze je een ontwapenend antwoord!

U bent een gezegend mens. Het is een mooi gegeven dat kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen naar de ouderen omkijken en waar nodig bijstaan. Dat kan men niet van iedereen zeggen. Pas als zij in de hemel is kan men beoordelen of iets ,,genoeg,, was. Het is mooi als men in dankbare herinnering kan terugblikken om later te zeggen ,,ik heb het goed gedaan,,

Mooi dat je moeder nog zo vitaal is en alles zelf kan. Ook jij hebt je eigen leven,en ik vind de aandacht die je aan haar besteed hartstikke goed. Ik zeg altijd je mist je moeder pas als ze er niet meer is. En daar blijf ik bij.

je kunt niet iedere dag op de stoep bij je moeder staan je hebt ten slotte ook je eigen huishouding,vriendenkring ,sociale contacten die je moet onder houden een paar keer per week telefonisch kontakt zou ik wel doen zodat je toch een beetje controle kunt houden het zijn tenslotte mensen van de dag er kan ook zo maar iets aan de hand zijn als de voorzieningen thuis aangepast zijn zodat ze als er wat aan de hand is alarm kan slaan zou ik het mooi zo laten

Wanneer jullie allebei hiermee tevreden zijn is het goed. Laat je alstublieft geen schuldgevoel aanpraten door "de bladen" (het ideale gezin en de ideale verhoudingen in een familie) of door vrienden.

Als je haar tussentijds ook nog belt of mailt, is dat voor jou als kind meer dan genoeg! Maar stel je eens voor dat je 78 bent en alleen. Dan zou je het prachtig vinden als je kind elke dag op visite komt! Maar waarschijnlijk is je moeder een pragmatische vrouw,die beseft dat haar kind(eren) ook een eigen leven leiden.

hangt ervan af hoe goed je bevriend bent

Als jij het genoeg vind is het genoeg!

Als je nu 5minute van haar af woonde dan zou het misschien wel goeie vraag zijn of je niet misschien wat vaker zou kunnen langs gaan, maar aangezien de afstand EN dat ze zelfstandig is lijkt me 1x keer in de week wel genoeg. Toen ik in de thuiszorg werkte kwam ik bij veel oudere die niet zelfstandig waren en waarbij hun kinderen ook vaak maar 1x in de week langs kwamen, maar hun moeder(s)/vader(s) klaagde nooit dat ze hun kinderen te weinig zagen. Ze waren vaak juist blij dat ze 1x in de week langskwamen en verheugde zich altijd op de dag dat ze zouden komen. En dat je moeder noch zelfstandig is scheelt ook heel veel. Ik denk niet dat je je druk hoeft te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100