Waarom willen sommige gescheiden mannen met een slechte ervaring uit het verleden, nooit meer samenwonen?

Ik heb sinds een jaar een nieuwe vriend. We wonen allebei apart en op dit moment is dat prima zo, maar ik kom uit een relatie waarin ik 10 jaar heb samengewoond en mijn vriend heeft 10 jaar alleen gewoond. Ik moet zeggen dat ik nog altijd een voorstander ben van samenwonen. Ondanks dat alles zijn voor - en nadelen heeft, kies ik liever voor de nadelen van het samenwonen dan voor de nadelen van het alleen wonen.
Alleen wonen kost meer geld, tijd, reistijd en energie. Ik moet omgang met vriendinnen, sporten, werken, boodschappen, huishouden en ja zelfs mijn partner dus nog inplannen in 1 week. Voel me geregeld gestresst hierdoor, ook omdat ik steeds maar weer moet kiezen tussen het een of het ander.
Bij samenwonen ( wat ik bovendien gezelliger vind) ga je veel makkelijker ook andere dingen ondernemen, omdat je elkaar dan toch al elke dag ziet.
Ik begrijp mijn vriend wel, maar hoop dat er hier ook mensen zijn die mij begrijpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat ze wantrouwig zijn geworden. toen ze gingen trouwen met hun vorige partner dachten ze zij of hij is de ware, als het dan ineens uitloopt op een scheiding dan ben je daarna wel voorzichter om weer volledig voor een relatie te gaan. samen wonen lijkt wen kleine stap maar voor iemand die gescheiden is geldt dat waarschijnlijk anders. door voorzichtig te zijn zorgen ze ervoor om niet nog eens gekwetst of teleurgesteld te worsen. zo behouden ze hun vrijheid en geeft ze het gevoel dat ze alles zelf in de hand hebben. een scheiding geeft los van een financiele zaken ook een emotionele klap. dus ze willen niet samenwonen omdat ze voorzichter zijn geworden om vol voor een relatie te gaan. dit zal trouwens niet voor alle mannen em vrouwen gelden die gescheiden zijn

Dat ligt per persoon anders, ik zou zeggen vraag het je vriend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100