Als je geen maandverband / tampons hebt, wat zijn goede alternatieven in noodsituaties?

Toegevoegd na 6 minuten:
lieve mannen, dit is een vraag voor vrouwen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles wat als opvang kan dienen is in noodsituaties te gebruiken: washandjes, theedoeken, verzin maar wat, alles beter dan ""afgeven"".

Ha, die Annswers; Flink wat laagjes gevouwen wc-papier misschien?

Een kurk en een lading wc papier. Toegevoegd na 8 minuten: En anders Pampers. Toegevoegd na 18 minuten: Zonder gekheid, een noodsituatie zou ook een onverwachte zakenreis kunnen zijn. In dat geval zou je wellicht de menstruatie kunnen uitstellen door de frequentie van het gebruik van de anticonceptie pil te veranderen. Langer doorslikken bijvoorbeeld.

Lading wc papier in je broekje misschien en als je het strak oprolt als tampon??? Of een sok :) hihi Gewoon altijd iets bij je hebben.

Een andere vrouw vragen die in de buurt is om een tamponnetje . Meestal hebben de vrouwen er nog wel een in hun tasje over !

Of in een openbaar gebouw even naar de wc rennen, misschien dat daar een automaat hangt?

- lappen - rok dragen en alles laten vloeien - krijtjes (bij te klein te denken aan stoepkrijt) - keukenpapier - bierviltje

Ik kan me niet voorstellen dat een vrouw die nog menstrueert niet altijd een tampon, of inlegkruisje, of maandverband in de tas heeft. Bovendien zijn tegenwoordig heel veel winkels heel laat open, dus is er altijd wel wat te halen. En dan nog: Ben je alleen, dan is het niet zo'n ramp. Ben je met meer mensen dan is er altijd wel iemand die zakdoekjes heeft of tissues of er is wc papier.

Vang een schaap, doe die een ketting aan , et voila : een tampon om van te smullen. Of een eenpersoonsmatras.

Ik heb altijd begrepen dat bij menstruatie, een vaginale spons inbrengen een probaat middel is;-)

Bronnen:
http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&q=me...

een washandje dubbelgevouwen of een paar sokken in elkaar en een beetje plat maken zo moest ik vroeger ook wel eens improviseren gebeurde het onderweg ..er zijn genoeg supermarkten

Volgens mij kun je dan het beste een flink stuk wc-papaier gebruiken of papieren zakdoekjes en daarna zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde benzinestation rijden om maandverband of tampons te kopen. Ik heb overigens standaard altijd maandverband in mijn tas omdat het tegenwoordig zo dun is dat dit gemakkelijk kan.

Schrijf in je agenda wanneer je de eerste dag kan verwachten! Zorg dan dat je iets bij je hebt. Je kan natuurlijk ook her en der een voorraadje aanleggen, in je tas/jas/handschoenenvakje auto ect. Maar er zijn toch vast wel andere vrouwen in de buurt, en een tampon/verbandje vragen in geval van nood is helemaal geen rare vraag..

Twee inlegkruisjes. Een in je broekje. De andere oprollen met de plakkant naar binnen en hem als tampon gebruiken.

Heel veel wc papier op elkaar vouwen en gebruiken als maandverband.

Meestal als ik doorlek of iets dergelijks gebruik ik gevouwen wc papier en probeer ik iemand te vragen naar een tampon, anders koop ik er snel een. Mocht er echt geen mogelijkheid zijn om naar de winkel te gaan of iemand anders te vragen, je hebt dan misschien nog Sphagnum (veenmos) in huis. Als dit goed droog is absorbeert het ontzettend veel vocht (vele malen meer dan een tampon). Je kunt het dan als maandverband gebruiken.

Msschien ben je moeder en heb je billendoekjes in huis. Die zijn zeepvrij en vallen niet uitelkaar. Die kan je evt als tampon gebruiken. Lading wc papier werkt ook.

gewoon een aantal wcpapiertjes.

WC papier en plakband.... Wc papier een paar keer dubbelvouwen en dan met plakband van de zijkant naar de onderkant vastplakken

Ik heb dat ook wel eens gehad toen ik nog pril en jong was ;) en dus nog niet wist hoe dat eigenlijk werkte, zowat. Dus wc papier (en dan best veel) opvouwen en je onderbroek, werkt prima als noodoplossing. Maar wel snel zorgen dat je dan snel wat maandverbandjes of tamponnetjes koopt, want wc papier houdt niet lang tegen. Mocht je vrouwen tegen komen, gewoon vragen of zij iets bij zich hebben. Niks ergs aan, kan iedereen overkomen. Ik zou niet ergens een tampon van maken, lijkt mij zeer onhygienisch.

Opgevouwen theedoek, handdoek of - naar gelang de situatie - onderlaken.

tissue-, of toiletpapier een washandje als mv gebruiken prop watten uit de ehbo-doos

tja het wordt wel moeilijk als je in de rimboe zit. ik zou dan gaan voor een eigen stuk van mijn kleding. Als ik een hemdje aan heb gebruik ik dat maar. bladeren nemen geen vocht op, en dat zit ook niet lekker in je onderbroek. Dat stukje kleding zou ik in een beekje / meer / rivier of de zee schoonmaken. Laten drogen en weer klaar voor gebruik. Dus ik zou er twee stukjes maken.

Ik vraag het aan andere vrouwen. Het is tenslotten een blijk van vertrouwen dat ze je het vragen. toch? en zo gek is het toch niet? Iedereen heeft er last van... nou ja, iedereen.... en verder, een prop watten, pakje zakdoekjes, plastic er wel onder doen, en in openbare gebouwen is meestal een automaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100