Hoe zorg ik ervoor dat mijn vrouw mijn spullen niet meer opruimt?

Laat je je spullen onder handbereik liggen. En een uur later moet je ze weer gaan zoeken omdat ze weg geruimd zijn. Heeel hinderlijk.

Toegevoegd na 7 minuten:
.. toevoeging -Ook dingen zoals: Je bent aan het koken, en dan zet ik alles klaar wat ik nodig heb; kruiden, ingredienten, pannen. Draai me om en opeens zijn de kruiden weg; In de kast gezet.
Uiteraard als ik er mee klaar ben wordt het opgeruimd

Weet jij het antwoord?

/2500

Praat er over met je vrouw en vraag haar dan waarom? Het kan zijn dat je vrouw een opruim tik heeft. Maar het kan ook zijn dat je zelf slordig bent. Dan je na gebruik het laat liggen.

Tja. Als ik het zo lees: niet. Sorry. Vraag je eens af of dit onderwerp een flinke ruzie waard is, of een scheiding bij geen verbetering. Zo niet, dan moet je je er bij neerleggen. Geef dat ook gewoon bij hem aan: "Luister lieverd. Je weet dat je altijd maar mijn zooi op loopt te ruimen, ook als ik er nog mee bezig ben of ik er gewoon nog geen goeie bestemming voor heb gevonden. Dit vind ik heel vervelend, maar het is het me niet waard om er nog vaker ruzie over te maken. Ik leg me er bij neer, jij hebt gewonnen. Ik accepteer maar dat dingen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik neem voor lief dat ik dit verschrikkelijk vind, dat ik me ongelukkig voel op zulke momenten en dat de kwaliteit van mijn leven er door op achteruit gaat. Besef goed dat ik mijn levensvreugde opoffer omdat ik van je houd" Wellicht gaat het dan een dag of 2 wat beter… Toegevoegd na 3 minuten: hem = haar. Sorry! Copy-paste ongevalletje.

Door ze zelf op te ruimen en niet te laten slingeren. Ze zal ze niet voor niets opruimen als het netje opgeborgen was deed ze dat niet. En geef duidelijk naar haar aan wat je wilt. Maak een compromis wat voor allebei duidelijk is. Jij een beetje opruimen en zij een beetje laten liggen. Toegevoegd na 57 seconden: En laat ze niet in de keuken als je aan het keuken bent. Het gaat allemaal om communiceren.

Als het om dit soort zaken gaat dan zou ik gewoon duidelijk zijn. Lieve Schat, je wilt dat ik kook, laat dan alles gewoon staan. Zo niet, dan kook je maar gewoon zelf. Moet je eens kijken hoe snel ze het afleert om het op te ruimen. Ik zou het niet in mijn hoofs halen om dingen op te ruimen als iemand anders voor me kookt. Is toch helemaal geweldig. Zelf heb ik de afspraak, degene die kookt hoeft niet op te ruimen. Dus als je partner dan wil ruimen, kan ze zich helemaal uitleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100