rattengif gevaarlijk voor baby?

Mijn buren gaan achter in de tuin (een zwaar) rattengif inzetten. Hun tuin is 25 meter dieper dan de mijne.
Het type rattengif is mij onbekend. Welk bekend dat het gif van binnenuit de rat uitdroogt (zodat het ook niet gaat stinken).

Nu heb ik ook een kleine van 11 maanden. In hoeverre kan dit gif in het algemeen verstoffen en is dit gevaarlijk voor mijn kleine?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aan de verschijnselen te oordelen gaan zijn waarschijnlijk Frap o.i.d. gebruiken, dat zijn met gif behandelde graankorrels en zijn te herkennen aan de rode kleur. Wij gebruiken dit zelf ook en als je er goed mee omgaat is er niets aan de hand, standaard gaat dit voer in een kunststof box die afgesloten kan worden, meestal ook verzwaard met een halve tegel. De boxen kunnen het best geplaatst worden op een beschutte droge plek achter grote voorwerpen, de rat zit daar graag en het waait er ook niet. Het graan wordt meestal door de ratten in de box gegeten en kunnen het 30 - 40 cm mee naar buiten nemen aan hun poten. De beste plekken zijn dus meestal in de schuur en als ze buiten staan onder een oude kist o.i.d. Door de beschutte plek en de grove korrel is het haast onmogelijk dat ze wegwaaien. Als de buren er mee omgaan volgens voorschriften en gezond verstand, zou ik me er geen zorgen om maken. Het feit dat er zo veel ratten zijn is veel ongezonder voor je kind.

Ja rattengif is gevaarlijk. Zeker voor kinderen. Maar niet als het gewoon ergens staat waar het kind er niet bij kan. Hou het kind dus uit de tuin van de buren

Ja, rattengif is gevaarlijk, bij inname. Als je kleine erbij kan, zal hij/zij het in de mond stoppen. Gif is gevaarlijk, en je baby zal al snel een relatief grote hoeveelheid binnen hebben, al zal de dodelijke dosis niet (snel) gehaald worden, de ukkepuk kan er flink ziet van worden. Maar als jij en je buren zorgen dat de kleine er niet bij kan, is er niets aan de hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100