Klopt het dat je binnen een paar seconden weet of iemand wat voor je is?

Ik heb vaker gehoord, dat als je een man/vrouw tegenkomt, je binnen een paar seconden weet of iemand iets voor je is. Ik heb nu een leuke man ontmoet, die ik nu een paar keer heb gezien. Maar ik weet niet of ik al verliefd ben of niet, ik denk het zelf nog niet. Omdat ik erg bang ben voor een relatie, kan ik me ook niet voorstellen dat ik zomaar verliefd word, ik denk dat er eerst een muur moet afbrokkelen. Is het raar om pas na een paar maanden verliefd te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik geloof in bevliegingen op het eerste gezicht. Of 'iemand wat voor je is' is ook nogal breed uit te leggen. Ik geloof zeker dat je in een oogopslag aan iemand kunt zien of je het daar plat gezegd wel op zou kunnen, maar als je echt voor een langdurige relatie gaat dan komt er naar mijn mening wel meer bij kijken: je moet immers ook ontdekken of jullie karakters matchen, en persoonlijk geloof ik niet dat je dat in een paar seconden kunt zien.

Afgaan op een eerste reactie kan in de meeste gevallen ondoordacht en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Op het eerste gezicht verliefd worden klinkt heel leuk, alsof iets bovennatuurlijks je influistert dat je hiermee de rest van je leven gelukkig zult worden, maar dat is een zeldzaamheid, zoals het winnen van een loterij. Dus het is helemaal niet raar als je vele later verliefd op iemand wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100