Kan je als vrouw een onbekende man zeggen dat hij leuk is?

Vanmiddag liep ik een winkel in en de man achter de balie was echt ontzettend leuk. Het lag op het puntje van mijn tong om te zeggen "wow, jij bent leuk" maar op het laatste moment slikte ik het in. Ik dacht wellicht is dat niet 'netjes' of vinden mannen dat wel helemaal niet leuk. Heb dit wel vaker gehad maar na vanmiddag bleef het gevoel hangen 'een kans gemist te hebben'.

Dus nu mijn vraag, is het 'done' of 'not done' om het wel te zeggen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik wou dat ze dat meer deden.

Je kunt er een lang of korte verhandeling over houden, maar ik zou zeggen: Waarom niet? Het is toch een leuk compliment.

Definitely DONE!

Jahoor, kun je gewoon zeggen. Ik kwam ooit ook een super leuke Onbekende man tegen en heb dezelfde woorden gebruikt. Inmiddels zijn we drie kinderen verder en hij is nog steeds erg leuk.

dan kan je beter eerst even iets anders verzinnen. iets vragen over een product ofzo en zo wat aan de praat komen. daarna hem vriendelijk bedanken en dan gewoon zeggen dat ie leuk is of vriendelijk ofzo. wel even checken of hij geen trouwring omheeft ;)

Waarom niet??!! Als je dat had gedaan was zijn dag alleen maar beter van geworden. De volgende klant zou zijn goed humeur ook merken en zo zou een extra stuk positiviteit in de wereld bij komen. Dat hebben wij nodig. Volgende keer niet denken maar doen! :-) Toegevoegd na 1 minuut: Trouwens een compliment aan een man wil nog niet zeggen dat je met hem een relatie zal hebben. Het is alleen maar een compliment.

Doe maar hoor, je kan er bovendien geen buil aan vallen, je kent hem niet. De waarheid mag gezegd worden. Doen!

Ik zou dat niet te gauw doen..wellicht nadat je hem even gesproken had, had je dit mogellijk wèl gekund. De man kon namelijk: Al gehuwd zijn, Jouw bedoelingen eventueel 'anders' uitleggen, er domweg niet van gediend zijn enz. enz. Je kunt het ook omkeren, hè. Als een vreemde man jou plotseling benadert met de woorden..'ik vind jou heel leuk', kun je toch ook denken..wat moet die rare kerel van mij.. Het hangt natuurlijk sterk af van de omstandigheden waaronder zulks plaatsvindt. Als je iemand al even gesproken hebt en weet dat hij 'vrij' is wordt het al wat minder moeilijk. Ik zou zeggen..zoek eerst even contact..en wacht je kans even lekker af.. Succes hoor! Gr. Ton

eerlijk gezegd heb ik dat welgeteld 2 keer tegen een dame gezegd en in beide gevallen werd het positief ontvangen. Als maar niet aan geeft avances te willen maken kan het wel.

gewoon doen!! ik zeg het ook zo vaak hoor als ik n leuke man zie! ik zeg meestal: t is dat ik niet aan verjaardagen doe..anders was jij ere gast op mijn feestje..en mannen vinden complimentjes zeker leuk... streelt hun ego

gewoon doen wat je spontane zelf ingegeven is! spontaan zijn is fantastisch! jij bent het kwijt en de ander zal ermee moeten omgaan. het kan leuk uitpakken, maar ook niet leuk, maar dat is geen reden om het niet weer te doen.

Tuurlijk kan je dat! Het is maar een vriendelijke opmerking en geen uitnodiging. We hoeven tegenwoordig niet meer zedig en welgemanierd af te wachten tot wij als vrouwen wel complimenten kunnen ontvangen. We zijn toch geëmancipeerd, gelijkwaardig aan de man? Ik kan me niet voorstellen dat een man niet van een complimentje houdt en er niet van gediend is. Mannen zijn best ijdel hoor! Ik ging ooit jaren geleden eens met mijn moeder en haar vriendin boodschappen doen in een grote supermarkt. Nu is mijn moeder een echte Brabantse en dol op dansen. Bij binnenkomst in een grote open ruimte, speelde een heerlijke Weense wals op de achtergrond. Mijn moeder zei; "oh, ik kan wel dansen'. Haar vriendin :'Wat let je, er staan best leuke mannen daar ( wijzend naar een plek waar een paar jonge managers stonden)Ik dacht nog; "oh nee hè, ze zal toch niet...) en ja hoor. Mijn moeder, de altijd welgemanierde, Rooms opgevoede, keurige maar oh zo gezellige vrouw stapte op de knapste man af en zei; " U heeft ook vast zin om te dansen en als u het niet kunt, dan leid ik wel, maar alstublieft mag ik deze dans van u, u ziet er zo goed uit, make my day"! Lachend trok ze hem beduusd mee en hij kon nog goed walsen ook! Hij had er echt lol in en zijn collega`s lagen krom van het lachen. Ja, ze hadden de ruimte en alle mensen bleven staan en lachten. Mijn moeder had een fantastische dag en dat soort momenten moet je eigenlijk waarnemen als je de kans krijgt. Dus ja, zeg wat je wilt zeggen en houd er een leuk moment aan over, want echt, er is volgens mij geen man die zoiets kan weerstaan en make his day!

Ik zou het bij een meisje niet zo snel doen, maar dat hangt misschien van mij af. Dat ik dat niet durf ofzo, bang voor een reactie, ik weet het niet. Ik vraag me vooral af wat je dan als vervolg zegt..

Ik doe dat gewoon. En het heeft me nog nooit windeieren gelegd :-)

Had je rustig kunnen zeggen ! ik denk dat dat nagenoeg iedere man zich geveid zal voelen . Vrouw tegen man . Anders om is dat iets gevoeliger denk ik als man. Maar over het algemeen zou je best tegen iemand kunnen zeggen dat je hem of haar aardig of leuk vind zonder dat je direct een bijbedoeling hebt !

Iedereen vindt het krijgen van een complimentje leuk, dus je had het prima kunnen zeggen. Misschien had je met je opmerking meteen de dag van deze jongen helemaal goed gemaakt en misschien was er zelfs wel nog iets mooiers uit voortgekomen. Als vrouw zo'n opmerking maken richting man is echter wel meer aanvaard, dan als man een opmerking maken naar een vrouw toe. Een man wordt toch eerder beticht van sexuele intimidatie. Dat zag je wel bij JP Balkenende, die "wat kijk je lief" tegen de vragenstelster zei. JP had natuurlijk andere bedoelingen dan alleen het geven van een compliment. JP werd vervolgens bijna afgemaakt.Als echter bijv Femke Halsema dit tegen een mannelijke interviewer had gezegd, dan was het enkel als gevat en leuk gezien. Mannen moeten in onze samenleving nou eenmaal wat voorzichtiger richting vrouwen acteren dan andersom het geval is.

Gewoon doen, dit is echte positivisme.

Helemaal niet erg, het is leuk om complimentjes te geven, en het is nog leuker om ze te ontvangen ;-).

Ja hoor dat had je rustig tegen me kunnen zeggen.

Gewoon doen, iedereen vind het leuk om complimentjes te krijgen. Ik zeg done.

DOEN!! Zo vreet je je zelf alleen maar met 'een kans gemist te hebben'. Misschien word het wel wat zo niet zal je diegene toch niet meer zien. Trouwens complimentjes zijn niet alleen bestemd voor vrouwen :) suc6

Ik zeg.....DOEN! gewoon doen, is toch 1 van de fijnste complimenten die je kunt krijgen?

Ik zeg het vaak wanneer ik iemand erg aardig vind, of prettig geholpen word. Ook wanneer ik iemand gewoon erg leuk vind. Merk dat mensen dit ook prettig vinden, of het nu een man of een vrouw is, maakt niet uit. Het mag gezegt worden wanneer iemand erg leuk is toch? Gewoon doen dus!

Bedenk hoe jij het zou vinden als het tegen je gezegd werd. Persoonlijk lijkt mij het een leuk compliment! Done :)

je kan gewoon een heel kort gesprekje aangaan en daarin het juiste moment zoeken om het te zeggen. maar het is done, zit er niet over in. als hij heeel erg leuk is kom je hem vast nog wel een keer tegen als je die winkel vaak opzoekt. Toegevoegd na 3 minuten: je kan gewoon een heel kort gesprekje aangaan en daarin het juiste moment zoeken om het te zeggen als je hem echt wil versieren. maar als je het alleen wil opmerken hou het niet in! als jij achter de kassa stond en iemand zegt: hee jij ziet er leuk uit! denk jij dan: he wat onbeleefd! ik zeg doen;) het is geen ramp hoor als je het niet durft, alleen had je zijn dag misschien een beetje leuker gemaakt ;)

WAUW.als ik een man zou zijn,en ik zou zomaar spontaan uit de mond van een voor mij volkomen vreemde vrouw te horen krijgen dat ze mij leuk vind dan zou ik dat een geweldig compliment vinden. Ik zou me volgens mij de hele dag gevleid voelen. Maar ja wie ben ik? Die man zou zich door jou lieve opmerking in een keer heel verlegen kunnen gaan voelen. Maar ik vind in ieder geval dat als jij hem leuk vind en graag wilt dat hij daar van op de hoogte is, jij hem dat best mag zeggen ja . En wat hij daar dan op dat moment van vind of wat de klanten of zijn collega s daar van vinden moet je voor t gemak dan maar even voor lief nemen. Eigenlijk vind ik het dus done .

Ik heb altijd geleerd dat het wat ordinair is, als meisjes zulke dingen zeggen tegen jongens. Maar ik ben dan ook van ' vroeger' . Ik keek ervan op toen mijn dochter (zeker niet ordinair!) vertelde dat ze op klaarlichte dag (geen borrel op) naar een jongen op een terrasje toestapte, met de vraag hoe het kon dat in zo'n duf plaatsje, zo'n leuke jongen rondliep.. Het is een jaar of 12 geleden en ze zijn nog steeds erg gelukkig met elkaar en hun prachtige drietal.. Dus eh.. je weet maar nooit.

Het ligt er maar net aan in welke omstandigheden ze elkaar treffen. Als iemand me van mijn sokken rijdt op de fiets, zal ik iets minder aardigs zeggen. En soms heb je van die momenten dat je iemand even groet, een knikje of een glimlach geeft. Die momenten heb ik zelf vaak wel tenminste. Soms een klein gesprekje, maar dat ligt helemaal aan de omstandigheden..

Tuurlijk mag dat het is voor iedereen echt opburend ik heb ook wel is gezecht tegen iemand dat het een leuke en knape vrouw was ik denk niet dat er iemand is die dat niet wardeerd. p.s mischien een jaloerze man of vrouw maar die moeten eigenlijk trots zijn.

Ik vind het niet netjes als een vrouw een man versiert...ook niet 'gewoon een compliment geven' Laat dat aan de man over, is mijn mening

Zolang je het niet laat uitschijnen dat het met een bijbedoeling is zou ik zeggen DOEN. Als je zelf meer wilt, kleed het dan in met een onschuldig gesprekje, op het einde daarvan kan je nog een complimentje geven

het verschilt per man. de een schrikt ervan, de ander vind het juist leuk. maar proberen is gratis, dus gewoon doen!

gewoon doen ik bedoel je kan maar beter spijt hebben van de dingen die je wel in je leven hebt gedaan en die verkeerd zijn gegaan dan dingen die je niet hebt gedaan maar toch superleuk vind

Ja natuurlijk kan dat, ik zie geen reden waarom dat niet zou kunnen. Gewoon doen!

tsja ik heb het zelf een paar x wel gedaan hoor, vind het een compliment voor de man / jongen tegen wie je het zegt leuke mannen zijn zeldzaam dus volgende keer niet inslikken maar gewoon zeggen :)

Heb het eens gedaan bij een jongen: die sloeg direct aan het giechelen en hij gaf een heel gevat antwoord terug. Samen giechelend en blozend staan wachten op de bus = leuk. Met hem heb ik nog steeds contact op msn, we zijn op elkaars verjaardagen geweest enz. Ander voorbeeld: mijn vader is een ster in het verzinnen van complimenten voor allerlei situaties (mannen en vrouwen). Hij kan negatieve opmerkingen of omstandigheden ombuigen tot iets waar de zon harder van gaat schijnen. Soms reageren mensen wantrouwig of niet-begrijpend op hem, maar hij word er in ieder geval zelf vrolijk van. Als je er zelf vrolijk van word lijkt me dat voldoende op zich

nou ik weet het niet heb het geprobeerd in een veilige omgeving (3D wereld) en weet je wat voor reactie ik kreeg op mijn complimentje... Dat ik geinteresseert zou zijn in zijn p.. en dringend aan een grote beurt toe zou zijn Ik zou zeggen wees er voorzichtig mee want mannen denken vaak heel anders dan vrouwen en kunnen het op een heel andere manier opvatten dan dat jij het bedoeld. Vind je hem zo leuk dat je het risico wilt nemen dan veel succes er mee en ik hoop dat zijn karakter een match is voor jou met wat je in zijn lichaam ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100