ik ben uit huis gezet, wat moet ik nu doen?

Hoi, ik word deze zomer uit huis gezet in verband met dat ik waarschijnlijk dit jaar blijf zitten.

Ik heb mijn TL+ diploma vorig jaar gehaald en had toen besloten om de Havo te gaan doen omdat ik niet wist wat voor opleiding ik wou studeren. De reden dat ik blijf zitten is omdat mijn franse cijfer vreselijk laag is, een 2,3 om precies te zijn, en we hebben geen franse les sinds december tot april dus er is een grote kans dat ik het niet haal.

Mijn vader heeft dus besloten dat als ik dit jaar niet haal ik uit huis moet, dus ik dacht van het is beter als ik nu begin met onderzoek te doen naar wat ik moet doen als ik eruit word gezet, dan te wachten tot het laatste moment. Ook ben ik op 8 januari 18 geworden dus ik weet niet of ik wel hulp kan krijgen.

Alvast bedankt!
Ik woon btw in Rotterdam Zuid
De kans op bijles heb ik niet! We hebben totaal geen leraar dus er is niemand die het kan geven en de school vind dat als het in de les niet kan het na school tijd niks wordt dus bijlessen worden ook niet gegeven.

Toegevoegd op 15 februari 2019 23:10: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Als uw vader u daadwerkelijk uit huis zou zetten dan kunt u een aantal dingen doen. Welke dingen en wie u daarbij kan helpen hangt af van een heleboel verschillende factoren zoals exacte (leef)situatie, voorgeschiedenis etc. Dat u dit niet allemaal neerzet dat begrijpen en zou ik ook vooral niet doen, vandaar dat ik als bronnen 2 links naar wijkteams binnen de gemeente Rotterdam heb toegevoegd en 1 link voor maatschappelijke ondersteuning binnen de gemeente Rotterdam. Hierin zal, via eventueel doorklikken, duidelijk worden welke situatie op u van toepassing is en bij welke afdeling of organisatie u dan zijn moet. Mocht het niet lukken, bijvoorbeeld omdat u in 'grijs gebied' valt, dan verneem ik het graag. Wat u verder zou kunnen doen als u er voor open staat is bemiddeling proberen aan te vragen tussen u en uw vader of, indien u de financiële draagkracht heeft, op zoek te gaan naar nieuwe woonruimte, al dan niet met eventuele financiële ondersteuning van je vader of ouders.

Bronnen:
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/dak-o...
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijkteams/
https://www.cvd.nl/maatschappelijke-dienst...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100