Als ik wil verhuizen, heeft mijn moeder recht op mijn pc?

Ik heb het als cado gekregen voor mijn 17e verjaardag, maar mijn moeder zegt dat het van haar is omdat zij het heeft gekocht. Als ik 'm toch meeneem, heb ik dan een probleem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je moeder hem aan jou heeft gegeven op je verjaardag dan is hij van jou. Maar als je moeder er een probleem van maakt kan dat je verhouding met je moeder schaden. Het is maar net wat je wil ze kan je niet in de problemen brengen als je hem toch mee neemt. Als je er een ruzie of woorden wisseling of een relatie die niet meer lekker loopt dan neem je hem mee anders niet.

Als je moeder zegt "ik heb een PC voor je gekocht", dan maakt het verschil of zij bedoelt dat je die mag hebben, of dat je die mag gebruiken. Mogelijk/waarschijnlijk heeft zij dat laatste bedoeld. En dan is het niet de bedoeling natuurlijk (in haar belevenis) dat je 'm meeneemt, en zij er zelf geen gebruik meer van kan maken. Oftewel: praat daar gewoon over, en maak er geen halszaak van, is mijn advies. Je krijgt er spijt van als om zoiets de relatie voor jaren of de rest van je leven verstoord is. Voor 100 Euro of zo vind je wel weer een goede gebruikte PC of laptop.

Een gegeven cadeau is voor de ontvanger. Of je een probleem hebt ligt aan je moeder. Wellicht wil zij niet dat je de deur uit gaat en doet ze daarom moeilijk. Mogelijk is het de enige pc in huis en heeft zij er dus zelf geen. Dan heeft zij zelf dus een probleem en daardoor krijg jij een probleem bij vertrek. Bewijzen dat de pc van jou is, kan je dat? je moeder wel want die heeft betaald. Heb je een probleem? dat is heel goed mogelijk, in ieder geval met je moeder.

Als jouw moeder jou de pc cadeau heeft gedaan voor jouw verjaardag, is de pc jouw eigendom. Als jij deze meeneemt, kan het zijn dat jouw moeder moeilijk gaat doen. Als zij het aankoopbewijs heeft, kan ze zelfs heel moeilijk doen. Zijn er misschien 'getuigen', die kunnen bewijzen dat jouw moeder de pc heeft geschonken aan jou? Ik weet niet hoe de verstandhouding is tussen jouw moeder en jou. Is deze goed? Laat haar dat ding houden en denk er het jouwe van. Is deze slecht ? Neem de pc mee en laat haar maar praten. Waarschijnlijk maakt ze er geen werk van, want dan wordt het een dure grap voor haar. Succes met de situatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100