Hoe verbreek je een vriendschap?

Een "goede" vriendschap (lees: lange), die je niet kunt laten doodbloeden, maar waar je je absoluut niet meer lekker bij voelt... Hoe los je dat op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarom voel je je er niet meer goed bij?wat is er gebeurd?is t echt niet anders op te lossen?wees zuinig op vriendschappen.maar als t echt echt niet anders kan,dan zou ik gewoon zeggen dat je er niet meer lekker bij voelt..dat moet kunnen. Toegevoegd na 8 uur: naar aanleiding van je reactie,wil ik je toch adviseren eerst je hart te luchten bij haar.je hebt wel gelijk,als de omgang er niet door veranderd,zou ik gewoon niet meer bij haar langs gaan.maar ik vind t wel dat je eerst zegt waarom,ook voor jezelf,want je zal er achter komen dat je helemaal niet de "zwakkere" bent.jij durft je kwetsbaar op te stellen,dat betekend dat je de ander dicht bij kan laten komen.als je dat niet kan(je vriendin)ben je bang dat anderen zien hoe menselijk je bent.iedereen heeft zwakheden Toegevoegd na 8 uur: zie nog mijn reactie

Uitleggen. De vriend/vriendin even voor een biertje/thee/wijn in de stad uitnodigen en dan uitleggen wat je dwars zit, en vragen om 3-6 maanden geen contact. Daarna kan je verder kijken.

Gewoon eerlijk zeggen dat het tussen jullie niet meer zo klikt als vroeger en dat je het beter lijkt om nu de vriendschap te verbreken dan dat het misschien in een knetterende ruzie eindigt.

Hoe vervelend het ook is en je nu al weet dat je de ander zal kwetsen, de enige manier is om heel eerlijk te zijn naar jezelf en de ander. Dus door er heel erg goed over te praten. Jij bent niet meer gelukkig en die ander denkt dat er niets aan de hand is. Ga er samen voor zitten. Succes maar hou niemand voor de gek daar schiet je niets mee op. Sterkte

(Het stoppen van een vriendschap is moeilijker dan een vriendschap aangaan.) Stop die actief. Daar heb je moed voor nodig, maar de reden moet groot zijn en onvermijdelijk. Spreek samen af en ga in goede orde uit elkaar, spreek over de onoverkomelijke hindernis van jou kant en leg uit waarom je MOET stoppen met die vriendschap. De ander kan zich dan erbij neerleggen en dan is die vriendschap over. Maar stoppen is lastiger dan een vriendschap beginnen.

Sorry en met alle respect voor je vraag, vind ik het in het algemeen heel moeilijk om iemand te adviseren over zoiets als een vriendschap verbreken. Ik ken ook de situatie niet maar aangenomen dat je er goede motieven voor hebt kun je die ook communiceren. Hou een paar zaken in gedachten, wees subtiel maar duidelijk, praat licht zakelijk (om verdere misverstanden te voorkomen) wees niet aanvallend negatief, vraag begrip. Of wacht nog met een definitief einde en kijk hoe je van dat nare gevoel afkomt (hoe kom je er aan?) Soms als dingen een tijdje in de ijskast hebben gelegen kijk je er weer met een andere blik naar en zo niet, dan niet.

De beste vriendin van mijn man [ na mij natuurlijk :-) ] presteerde het om een briefje in de brievenbus te stoppen, nota bene aan mij gericht, dat zij zich genoodzaakt zag om zich "uit de vriendschap terug te trekken". Dat kwam als een donderslag bij heldere hemel. Dat is dus een voorbeeld van hoe het absoluut NIET moet. Nee, het enige wat er op zit is een afspraak maken, misschien liever op neutraal terrein. Ga wat drinken samen. Als het gesprek niet loopt, dan kun je tenminste weg lopen. Vertel zo veel je kwijt wilt. Dat hoeft niet veel te zijn. Misschien vind je een manier om af en toe toch een leuk contact te hebben. Maar beloof niets wat je niet wilt nakomen.

Door eerlijk maar wel tactisch te zijn. Vertel hem of haar dat de vriendschap jouw benauwd, en dat je niet meer jezelf kunt zijn. Maar doe dat wel op een vriendelijke en duidelijke manier, zodat de persoon zich niet erg gekwetst gaat voelen. Zo heb ik in het verleden ook vriendschappen beeindigd die uit de hand dreigden te lopen. Altijd met goed gevolg voor beide partijen.

Door gewoon open en eerlijk er met elkaar over te praten. Ik heb voor 23 jaar terug na 2 jaar samenwonen,met mijn vriendin overlegd dat het beter was dat we uit elkaar gingen. Dat was voor ons beide beter. Samen met haar heb ik toen gezocht naar woonruimte voor haar. En nadat we uit elkaar waren kwam ik nog bijna elke week bij haar voor een kop koffie en wat te kletsen. Zelfs toen zij een nieuwe vriend had,werd deze ook een hele goeie vriend van mij. Je hoeft niet perse met haat uit elkaar te gaan. Dat is voor beide partijen niet goed,maar door open en eerlijk praten kom je een heel eind.

slimshady, Als het een echte goede vriendschap is, moet je ook in staat zijn, elkaar te vertellen wat jou dwarszit. je kent het spreekwoord: de waarheid is hard. En dat is kennelijk in jouw geval even zo. Ga samen iets drinken op neutraal terrein en praat erover. Als dat moeilijk vindt, ga dan ook samen iets drinken op neutraal terrein , maar neem dan een vooraf geschreven brief mee, waarin je uitlegt wat jou zo dwarszit.

een eerlijk en open gesprek onder 4 ogen

Praat er over met hem of haar en vertel wat jou dwars zit. Wie weet kun je je vriendschap op die manier wel nieuw leven in blazen en voel jij je er dan wel lekker bij.

Dat is toch niet zo moeilijk? Zeg gewoon dat je er geen zin meer in hebt.

Je kunt ook gewoon bij haar of hem afspreken, dan kun je makkelijker praten dan in het openbaar en kun jij weggaan wanneer jij weg wilt.

Tijdens een wandeling praat waarschijnlijk makkelijker dan ergens iets gaan drinken, ook vanwege de emoties die je er bij zult hebben.

eenvoudig zeggen ik heb andere ambities dan jij,ik ga voor andere vrienden

Op een neutrale plek afspreken en onder het "genot" van een drankje vertellen dat voor jou dit het laatste contact met hem/haar zal zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100