Wat kan je doen als mensen je relatie proberen stuk te maken?

Ik heb al een aantal maanden een gelukkige relatie met mijn vriendin. Maar de laatste tijd merken we dat we een probleem hebben. Er zijn steeds mensen die roddels over ons verzinnen. Ze zeggen dingen als dat ik vreemd ga en dat ik haar niet meer zou leuk vinden. Dit klopt helemaal niet natuurlijk. Mijn vriendin wordt steeds achterdochtiger hierdoor. We hebben al een paar keer bijna ruzie gehad door dit hele gebeuren. Onze relatie dreigt zelfs op de kliffen te lopen. Nu was mijn vraag; wat is het motief van mensen om die roddels te verzinnen en wat kan ik doen om te voorkomen dat onze relatie eindigt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jaloers .zijn is meestal de oorzaak ..zij hebben iets wat jullie niet hebben ..onthoud .t dump die mensen die je niet nodig hebt.en doe zo veel mogelijk samen .hand in hand desnoods ..is de Trent om relaties te verzieken .lijkt het wel .kan nog erger hoor .geniet samen.. de rest dumpen

Je vraagt verschillende dingen. Je vraag is wat je kunt doen, maar in de beschrijving vraag je ook naar het motief. Dat motief is heel moeilijk aan te geven; wij kennen de situatie niet, jij wel. Het kan afgunst zijn, maar het kan ook zijn dat mensen daadwerkelijk denken dat jullie geen gezonde relatie hebben of dat jij - bijvoorbeeld - vreemdgaat. Zonder meer inzicht in de hele situatie is daar weinig over te zeggen. Dan je vraag, namelijk wat je kunt doen. Op wat er buiten jullie relatie gebeurt hebben jullie niet zo heel veel invloed, maar des te meer invloed kun je hebben op wat er tussen jullie gebeurt. Wat ik daarmee bedoel is dit: natuurlijk kun je mensen die roddels over jou verspreiden daarop proberen aan te spreken, maar uiteindelijk kun je mensen die echt kwade bedoelingen hebben niet tegenhouden. Wat je wél kunt doen, is deze kwestie open bespreken met je vriendin. Jullie weten dat er onwaarheden worden verteld over jullie en jullie relatie, dus je kunt afspreken om verhalen van anderen met een gezonde reserve te benaderen en om altijd eerst met elkaar zo'n verhaal te bespreken vóór je een mening vormt. Als jij haar vertrouwt en zij jou, dan zou dat sowieso moeten gebeuren, maar soms is het goed om daar ook concrete afspraken over te maken. Door een roddel over de ander consequent eerst aan die ander voor te leggen kun je voorkomen dat zo'n roddel een eigen leven gaat leiden binnen jullie relatie. De enige manier om je hiertegen te wapenen is dus door dat sámen te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100