Wat bedoelen mensen met ''lepeltje lepeltje'' ?

Ik hoor het steeds vaker tussen de gesprekken door van mijn broer en zijn nieuwe vriendin. Wat bedoelen ze er allemaal mee? Uiteten ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

le·pel·tje-le·pel·tje (de ~ (v.)) 1 [inf.] houding waarin twee mensen tegen elkaar aan in bed liggen, op de zij met het gezicht naar dezelfde kant => lepeltjeshouding

le·pel·tje-le·pel·tje (de ~ (v.)) 1 [inf.] houding waarin twee mensen tegen elkaar aan in bed liggen, op de zij met het gezicht naar dezelfde kant => lepeltjeshouding

Bronnen:
http://www.woordvandedag.nl/Woord.aspx/Lep...

als je allebei naast elkaar ligt, op dezelfde zei (rug van de voorste tegen buik van de achterste) en dan beide je benen optrekken.. Heerlijk ligt dat.

Het lepel-lepel liggen is een uitermate fijnzinige affectueuze houding waarbij beide de positie van de koffielepel imiteren ter verbetering van de ligpositie.

Tegen elkaar aan liggen met de rug naar elkaar toe (zie link) http://members.lycos.nl/najahfoto/hpbimg/P2051178.JPG Het kan intiem zijn maar ook niet, hangt van de situatie af en wat jullie voor elkaar zijn..

Bronnen:
http://members.lycos.nl/najahfoto/hpbimg/P...

zie foto

Naast de overigens volledig juiste antwoorden hierboven doet het gerucht de ronde dat dit een goocheltruc is waarmee (met name in Amsterdam) voorbijgangers geld uit de zak geklopt wordt. Het zou een variant betreffen van het reeds eeuwenoude "balletje balletje" maar dan dus met gebruikmaking van (rondgebogen) lepeltjes.

Lepeltje lepeltje is niets anders dan een bepaalde houding nemen om je liefde te verklaren op het bed.

Bronnen:
Ervaring

juist...het antwoord van irish... zoals lepeltjes liggen in een doosje dat je net nieuw hebt gekregen voor je uitzet omdat je je hebt verloofd ...ja zo ging dat heel vroeger...

Dit is een manier om samen op bed te liggen. Vaak is het zo dat de man achter de vrouw gaat liggen om zo de vrouw een gevoel van geborgenheid te geven. Andersom kan natuurlijk ook! Naast slapen, kan deze houding ook worden gebruikt om te vrijen (veel gebruikt tijdens zwangerschappen). Vooral wanneer men met z'n tweeen op een enkel-persoonsbed ligt, kan deze houding ruimte schelen. Het is een prettige manier van liggen, maar je moet het niet jarenlang doen, dan is het mogelijk dat als 1 van de twee altijd achter ligt, deze last van z'n/haar schouder krijgt (of verarming van de spieren in de arm die vaak onder het hoofd van de voorste wordt gestoken).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100