Wat betekent Wakan?

Wakan is mijn achternaam en ik zou graag willen weten wat het betekent.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een merk van een motor Toegevoegd na 1 minuut: Ook betekend het een onverklaarbare wereld. als er dingen gebeuren die eigenlijk van de wette van de natuur niet kunnen.

Bij de meeste familienamen van Molukse oorsprong is de betekenis ervan bij veel Molukkers langzamerhand verdwenen. Dit hangt samen met het verdwijnen van veel Molukse talen en dialecten in de christelijke dorpen vanaf de negentiende eeuw toen een lokale variant van het Maleis, de lingua franca in de Indische archipel, in het dagelijkse leven ingang vond ten koste van de oorspronkelijke lokale taal. Binnen de betreffende families zal de betekenis van de Molukse familienaam uiteraard nog wel bekend zijn. Bij de familienamen van Molukse oorsprong op de Muma-lijst zijn er diverse categorieën te onderscheiden. Zo zijn er familienamen die direct of indirect verwijzen naar een geografische streek van herkomst in de Molukken. De familienamen Wakan uit het dorp Tulehu op het eiland Ambon en Sopaheluwakan uit het dorp Hutumuri (Ambon), die op de Muma-lijst voorkomen, doen een Bandanese oorsprong vermoeden. Want Wakan is een oude naam voor Banda.

Bronnen:
https://www.meertens.knaw.nl/nfb/documente...

In de engelse wikipedia wordt Wakan omschreven als: "Wakan" meaning "powerful" or "sacred" in the Lakota language In the Sioux way of life, Wakan Tanka[1][2] (Standard Lakota Orthography: Wakȟáŋ Tȟáŋka) is the term for "the sacred" or "the divine". This is usually translated as "The Great Spirit".

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wakan_Tanka

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100