Wat doe je aan je eigen verslaving?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een verslaving hoeft niet direct negatief te zijn. Vrijwilligerswerk kan een verslaving zijn of je baan of hobby kan een verslaving zijn. Niets mis mee toch? Maar ik neem aan dat jij bedoelt roken, drank, drugs?

Als het echt een verslaving is, kun je er weinig aan doen. Echter, je kunt ook gewoon besluiten om hulp te zoeken, maar dat is niet altijd even makkelijk.

Niets tot het de spuigaten overloopt.

Stoppen met het geen waar je aan verslaafd bent. Klinkt misschien een beetje dom en voor de hand liggend maar soms is dat de enige manier. Voor mij was samenwonen een goede manier om een verslavingspatroon te doorbreken

In stand houden die hap! Ik rook, ik drink, ik zit op goeievraag.nl, ik houd van sex, ik ben verslingerd aan mijn werk, ik sluit geen dag af zonder een flink stuk chocolade, ik koop in elke stad waar ik kom wel een paar nieuwe schoenen, ik moet minimaal één Sudoku per dag oplossen en ik kan nog wel even doorgaan zo. Zolang een verslaving je geen dingen laat doen die je anders eigenlijk liever niet gedaan had ben ik van mening dat ze op geen enkele wijze destructief hoeft te zijn.

er aan toegeven

Meestal als je ergens verslaafd aan bent is het al te laat. Ik ben nogal verslaafd aan roken en ik kan er eigenlijk weinig tot niets aan doen. Maar mocht er een middel komen die echt werkt waarmee ik binnen een paar weken van het roken af ben en ook blijf dan neem ik dit middel zeker. Ook zou het me aardig wat euro's kosten.

Voornamelijk instand houden en niet over praten...

Lid geworden van deze website. Mijn verslaving is dat ik altijd alles wil weten en zo veel mogelijk informatie tot me wil nemen en deze ook nog het liefst met andere deel. Dit delen doe ik alleen als er om gevraagd wordt en op deze website wordt er veel om gevraagd... perfecte uitlaatklep dus. En zo val ik er niemand in "real life" mee lastig!

Gewoon doorgaan. dan is het geen verslaving meer maar een hobby

volhouden, want het is zo lekker

Wat ik doe aan mijn eigen verslaving? Lekker mee door gaan. Fotografie is mijn grote verslaving. Niet anders. Mensen die wel een ernstige verslaving hebben: hulp zoeken.

Als ik er wat aan kon doen, was 't geen verslaving meer...

toegeven aan de verslaving, aangezien het mij veel plezier oplevert en niet remt in mijn dagelijks functioneren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100