Hoe vind ik een nieuwe platonische vriendschap?

Gedurende 19 jaar heb ik (man) een platonische vriendschap gehad met een vrouw. Deze vriendschap was emotioneel en diep en langzaam zo gegroeid. Helaas is ze op tragische wijze overleden. Daar heb ik veel moeite mee.

Nu zou ik graag opnieuw een platonische vriendschap met een vrouw willen opbouwen. Ik ben echter getrouwd en de meeste vrouwen willen geen contact met een getrouwde man. Wat ik wel kan begrijpen. En degenen die wél contact willen hebben andere bedoelingen.

Wat is jullie mening? Moet ik het maar gewoon vergeten? Of zijn er tips?

P.S. Mijn partner is en was uiteraard op de hoogte. Ik steek als man wat anders in elkaar. Buiten een enkele vriend had ik vroeger altijd vriendinnen ipv vrienden. Dat staat los van seks (om dat nog maar te benadrukken).

Weet jij het antwoord?

/2500

De vriendin en de band die je met haar had zijn onvervangbaar. Je schrijft zelf al dat deze band langzaam gegroeid is, dus zo even één twee drie een nieuwe relatie zoals je met haar had opbouwen lijkt mij onmogelijk. Bovendien ben je als je jong bent veel vrijer in het opbouwen van vriendschappelijke relaties zonder dat men daar raar van op kijkt. Later kun je dan zeggen "ja, maar we kennen elkaar al van vroeger". Wanneer je je op latere leeftijd zo'n vriendschap begint heb je dit 'excuus' niet en zullen mensen zo'n relatie eerder een vreemd idee vinden. Het zal dus op latere leeftijd (zeker wanneer je getrouwd bent) heel wat lastiger zijn op nog een platonische man/vrouw relatie op te bouwen. Bovendien kíes je niet voor zo'n relatie, zo iemand komt op je pad, of niet... Ik zou je aanraden niet actief op zoek te gaan. Misschien kom op een dag wel iemand tegen en misschien niet... Je kunt eens kijken of je misschien een leuke dame vindt met dezelfde passie als jij (als je die hebt), zodat je haar kunt uitnodigen eens samen te gaan wandelen, fietsen, muziek maken, sky-diven (ik roep maar wat). Wanneer er een gemeenschappelijke actieve passie is leidt dat de aandacht af van eventueel lichamelijk ongemak dat er in het begin kan zijn. Gaande weg kun je haar uitleggen waar jij naar op zoek bent en waar naar níet, en wie weet... Maar je moet in ieder geval niet gaan proberen zo'n relatie te forceren, dat zal uiteindelijk enkel tot teleurstelling en meer verdriet leiden. Ikzelf trok in mijn jeugd/studententijd graag op met jongens (als meisje), maar merk nu net als jij dat dit op latere leeftijd lastiger wordt. Ik heb juist altijd het idee dat het de mánnen zijn die altijd meer willen en ik denkt dat er meer vrouwen zijn die dit, tot hun spijt, ervaren. Ik denk dat veel vrouwen er daardoor minder open voor staan, maar dat ze, wanneer het wél mogelijk blijkt, zo'n vriendschap wel prettig zouden vinden. Ik raad je verder nog aan bij een eventuele potentiele 'kandidaat' (wat een woord, sorry), niet al te veel over je overleden vriendin te praten. Natuurlijk is het goed voor haar te weten dat je een bijzondere relatie met je vriendin had en dat jij het moeilijk hebt met haar dood, en wanneer zíj er naar vraagt is dat natuurlijk alleen maar fijn. Maar probeer haar in iedergeval niet het gevoel te geven dat zij een plaatsvervanger is. Ik wens je veel sterkte met het verwerken van je verdriet en succes voor je zoektocht.

Probeer het eens met badoo.com. Dat is een website waarmee je zelf aan kunt geven alleen op zoek te zijn naar vriendschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100