kan ik als minderjarige verhuizen naar een ander gezin?

ik ben een meisje van 16 en ik heb thuis veel problemen met mijn ouders. ik kan het niet meer aan en zou dus willen vertrekken van thuis, maar ik weet niet of dat kan... zou iemand me kunnen helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt hulp zoeken op school [vertrouwenspersoon] of in je familie [tante / oma] of je beste vriend/vriending, anders bij instanties en daar je verhaal doen. Je staat alleen en voelt je hulpeloos, maar er is hulp, ik weet niet of wat jij wilt kan, maar uit huis kan wel. Je zult alleen een beetje geduld moeten hebben, want natuurlijk wilde je gisteren al de deur uit, maar eerst moet alles in werking gezet worden. Tot 18 jaar kun je bij Bureau Jeugdzorg terecht [ zie link voor een vestiging in jouw buurt] Op de andere link kun je eerst even kijken of je nog ergens anders wilt informeren voor hulp. Succes! http://www.jipsite.nl/hulp/problemen-thuis http://www.bureaujeugdzorg.info/debuurt/

Daar gaat een heeeeel proces met jeugdzorg inzitten. Denk aan gesprekken met je ouders onderzoeken etc een hele ramp waar je niet aan wilt beginnen geloof me, want een ander gezin of kamertraining is niet zo leuk als het lijkt, been there doen that . Praat gewoon met ze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100