Bestaat liefde eigenlijk wel?l

Liefde kun je niet objectief meten. Je kunt daarom ook niet wetenschappelijk bewijzen dat iemand liefde voelt voor een ander. Bestaat liefde dan eigenlijk wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt liefde wél waarnemen. Gedragsverandering, en veranderingen in de hormoonspiegel zijn bijvoorbeeld een aantal verschijnselen, die we tezamen herkennen als de kenmerken van verliefd zijn. Zorg willen dragen voor iemand, veel tijd met een persoon willen doorbrengen, zoeken naar goedkeuring van één persoon boven anderen, zijn bijvoorbeeld ook kenmerken die we toedichten aan liefde. Op deze manier kun je wel degelijk objectief aantonen dat je om iemand geeft - door woord en gedrag wanneer deze persoon ter sprake komt. Vergeet niet dat de wetenschap niet alleen gaat over hoe goedje A iets beïnvloed, wat er gebeurt als X, enzovoorts. Als mensen zeggen "liefde" te voelen, en deze mensen vertonen in meer of mindere mate karakteristieken die overeenkomen, kun je die karakteristieken gebruiken om objectief vast te stellen dat deze mensen inderdaad hetzelfde soort gevoel hebben. Dan hoef je niet eens te weten wát er nou aan de hand is, om toch te weten dát er iets aan de hand is.

Ja.Dat bestaat wel.

Ja. Als de wetenschap iets objectief kan aantonen en bewijzen, dan bestaat het. Dat kun je niet van achter naar voor redeneren. Een tennisbal kun je gooien, maar niet alles wat je kan gooien is een tennisbal. De wetenschap is alleen toepasbaar op dingen die (kortaf) objectief meetbaar zijn. Liefde, schoonheid, godsgeloof, vrolijkheid en de menselijke ziel zijn dat niet. Die dingen benader je anders, met andere instrumenten. Wetenschap is reuze nuttig, maar beperkt toepasbaar. Filosofie is op een andere manier nuttig en beperkt. Gevoel net zo. Je moet even doorkrijgen welk probleem je hebt en hoe je dat oplost. Met meten, denken, fantaseren of voelen.

Ja natuurlijk bestaat liefde ,dat voel je en je kan het zeker waarnemen. Door lichaamstaal of de manier waarop iemand naar je kijkt. Aan zijn borstkas gedrukt worden: Hij wil stoer overkomen, maar is eigenlijk een softie. Door je dicht tegen zijn hart te brengen, toont hij dat hij van je houdt en dat hij je kan beschermen. Hij neemt graag de leiding in bed en houdt van de missionarishouding of ‘op zijn hondjes’. Lepeltje-Lepeltje: Deze is graag dicht bij je. Hij houdt ervan wanneer jouw kont dicht bij zijn geslachtsdeel is, terwijl hij zijn handen vrij heeft. Dit betekent dat hij een hoge seksuele drift heeft. Hoewel hij graag knuffelt, vindt hij het lastig zichzelf emotioneel uit te drukken. Hij zal zijn liefde eerder met daden dan met woorden tonen. Zijn hoofd in jouw schoot: Deze mannen zijn heel aanhankelijk. Ze hebben een vriendin nodig om zich goed te voelen. Hij kan zich makkelijk emotioneel uitdrukken en praat ook graag over zijn gevoelens. Je gelukkig maken, dat is zijn doel. Ook in bed zal hij je graag verwennen, hij vindt het leuk om je naar een hoogtepunt te brengen. Eén arm rond je middel: Je vastnemen met een arm is niet echt een intiem, het is een soort van knuffelminimum. Hij beseft dat jij behoefte hebt aan lichamelijk contact en doet daarbij het nodige om je tevreden te stellen, meer ook niet. Hij zal zich niet aanpassen. Het goede nieuws is dat hij wel moeite doet je te plezieren, ook op seksueel vlak. Handje in handje: Hij is nog steeds graag dat jonge jongetje dat verliefd was op zijn moeder en daarna het meisje zocht (en wellicht vond) dat het meeste op de eerste vrouw uit zijn leven lijkt. Hij is dol op je, houdt er niet van als je ‘moeilijk’ doet, maar stuurt je ook vaak en veel bij. Een man van conventies, ook tussen de lakens. Zie www.lichaamtaal.nl Toegevoegd na 40 seconden: zelfs met dieren is het waar te nemen mmmmm

Je hebt gelijk dat we alleen de verschijnselen kunnen waarnemen die door liefde worden veroorzaakt, niet de liefde zelf. We hebben dat iets wat deze soort van verschijnselen teweeg brengt liefde genoemd. Dat iets het teweeg brengt is duidelijk, of dat iets bestaat is afhankelijk van je definitie van bestaan. Neem bijvoorbeeld de wind, we nemen de verschijnselen waar, het is de verplaatsing van lucht. Bestaat de verplaatsing van lucht, op zichzelf? Ik prefereer te denken van wel, omdat we het anders wel heel ingewikkeld maken, bovendien moeten we dan weer bedenken wat voor woord we er wel voor willen gebruiken. Misschien heeft liefde wel een gelijkend karakter als wind, de verplaatsing van iets. Wie weet.

Ik weet het ook niet na zoveel jaren. Ook ik neig naar iets als wind. Meer als een gevolg als een eigen ding. De dokter zal je nooit een injectie met liefde kunnen geven. Als ik eerlijk ben weet ik niet eens of het niet een projectie van eigen welgevoelen op de relatie is. Een huis waar het binnen lekker warm is en de terwijl de storm en de regen buiten te keer gaat, met borreltje en hapje erbij, geeft ook een gevoel vergelijkbaar met liefde. Kortom is liefde niet een opgepimpte vorm van eigenheid

Ja liefde is er en was er altijd, je leeft in liefde. Daar waar innige liefde bestaat, bestaan ook wonderen. Wonderen berusten niet zozeer op gezichten, stemmen of een genezende kracht die ons van verre komt aanwaaien, maar op ons vermogen om dingen steeds verfijnder waar te nemen zodat we in staat zijn om een moment lang te zien en te horen wat zich altijd al om ons heen bevindt. Liefde ontvang je al bij je geboorte. Een geweldig fenomeen die ons innerlijk in een bad van warm licht zet. Door heel je leven heen is de liefde die je ontvangt echt. Deze liefde wordt getransformeerd naar de mogelijkheid liefde te schenken. Het is een krachtige ervaring van ontvangen en geven. Liefdevolle aandacht kan zelfs genezend zijn. Zelfs in de Bijbel staat het er vol mee. Duizenden dichters en poëten hebben geprobeerd de liefde te beschrijven. De energie de kracht in liefde geeft kracht aan de ziel want de ziel begrijpt de taal van liefde. Deze warme woorden en gloedvolle woorden wil ik jullie geven. Lieve mensen, koester je eigen wezen, en ontdek haar oneindige, koester in liefde, je eigen wezen, en ontdek haar oneindige schoonheid. Vind de rust en vrede in je zelf, luister naar de klanken van de muziek van je hart die naar je ziel is gericht. Vind de rust en vrede in je zelf, en ontdek je innerlijk licht. Dans en wordt opgenomen in de stroom, van liefde. Onze lichaamstaal spreekt boekdelen, ogen waarin je kunt wegdromen, of de warme borst van veilig voelen, kleine liefkozingen een klein gebaar kan je eindeloos tot tranen roeren. Zelf ben ik ernstig ziek en deel mijn liefde met anderen, deze positieve sprankeling werkt want ik ontvang zoveel liefde, ja zelfs nu mijn lichaam het laat afweten. Vraag zoveel mogelijk aan jezelf op elk moment van de dag of er liefde inzit en je zal wonderen aanschouwen. Laat je liefdevol troosten en geef troost door, liefde maakt gelukkig en geluk geef je door. Liefde wandelt door schaduwen, liefde is jouw thuis jouw licht. Echt thuis, is in ons zelf, waar jouw lichtje brand, met innerlijke liefde die de kracht heeft de sterren te laten fonkelen en om warm te worden in de zon, voel je eigen liefde en de liefde van de ander dat innerlijk gevoel is mijn en jou thuis. Dat is liefde Addy

Liefde is subjectief en niet objectief te bewijzen. Het gaat erom wat je ervaart. Als je graag bij iemand bent en hem/haar graag wilt aanraken, wellicht houd je dan van die persoon en is dat liefde.

"Bestaat liefde eigenlijk wel?" Je zegt: "Liefde kun je niet objectief meten." Ik zeg: mee eens; ik ervaar het immers als iets wat subjectief is. Je zegt ook: "Je kunt daarom ook niet wetenschappelijk bewijzen dat iemand liefde voelt voor een ander." Ik zeg wederom: mee eens; men kan daar slechts op vertrouwen. Als je dan tot slot vraagt: "Bestaat liefde dan eigenlijk wel?" Dan zeg ik: volgens mijn ervaringen wel, alleen ik kan dat aan niemand bewijzen; maar wanneer men ‘iets’ niet kan bewijzen, dan wil dat niet zeggen, dat ‘iets’ niet bestaat; als ik aan jou zou vragen: "bestaat de geest/ het rationele/ het denken?" dan kan je dát ook aan niemand anders bewijzen, maar toch ervaar jij dat jouw geest/ ratio/ denken bestaat; en zó is het, naar mijn mening en ervaring, ook met de liefde, het bestaat (voor mij)…

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rede

Ja het bestaat wel inderdaad, alleen bestaat niet eeuwig. Soms is die ook wel snel voorbij. Alleen het bestaat wel...

Bestaat liefde?? Het is het enige dat werkelijk is! Het enige dat waarheid is! Het enige dat belangrijk is op deze aarde is liefde. Verder is er niets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100