hoe ga ik om met de stiefmoeder van mijn kinderen?

zij is een leuke vlotte moderne vrouw en ik ben nogal timide en wat verlegen en onzeker en ik ben bang dat mijn kinderen [net als mijn exman] haar leuker vinden en ik ze kwijt raak

Weet jij het antwoord?

/2500

jij blijft altijd de moeder en dat weten je kinderen ook. daar kan geen stiefmoeder tussen komen. onthou dat. verder gewoon jezelf zijn, als je met haar om gaat. probeer je niet aan te passen aan haar. dan kom je het beste uit de verf en zul je je ook het prettigst voelen.

Je beschrijft de andere vrouw als 'vlot en modern'. Dat leest als een compliment. Het is ongetwijfeld voor je kinderen gemakkelijk dat jij zowel je ex-man als zijn nieuwe partner weet te waarderen. jezelf beschrijf je als 'verlegen, timide en onzeker'. Leer om ook deze eigenschappen als een compliment op te vatten. Verlegen wil zeggen dat je ruimte laat voor een ander. Timide betekent dat je voorzichtig bent. Onzekerheid is een bron van fantasie over war er allemaal wel niet mogelijk is. Jij bent geweldig, alleen op een heel andere manier dan de stiefmoeder van je kinderen. Dat weten je kinderen ook.

Beste, Voor jouw kinderen ben en blijf jij een uniek persoon in hun leven die gewoonweg onmisbaar is. Je kinderen zijn een deel van jou en jouw band met hen is altijd bij ze. Ook al zullen ze misschien hun stiefmoeder een aardige vrouw vinden doet dat niets af aan jouw band met je kinderen. Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn maar ik was 13 toen mijn ouders gingen scheiden. Ik vond mijn stiefmoeder in het begin niet zo aardig... het was gek om mijn vader met een andere vrouw te zien. Later mocht ik haar wel maar vooral omdat zij zich niet opdrong en niet mijn moeder probeerde 'te spelen'. Ik wilde toch altijd graag naar huis, naar mijn moeder. Is kindeigen denk ik.. Dus wees gerust, Kinderen zijn slim en hebben echt een eigen mening.

Ga ondanks jouw gebrek aan zelfvertrouwen een open gesprek aan met de stiefmoeder van jouw kinderen. Je komt daardoor uit de anonimiteit en je vergroot de kans dat ze jou tegemoet komt op punten waar het anders stroef zou kunnen verlopen omdat jij je terug trekt en daardoor niet duidelijk communiceert en/of niet communiceert op een wijze die bij hen aanslaat of doordringt. Ik weet dat dit voor jou geen makkelijke stap is maar ik ben zelf de vlotte stiefmoeder en de mama van mijn stiefdochter was aanvankelijk de meest teruggetrokkene en zij heeft met mij open kaart gespeeld over haar angsten om haar kind aan mij/ons kwijt te geraken. Ik ga niet beweren dat er in de loop der jaren geen moeilijke momenten zijn geweest maar ondertussen verloopt alles veel vlotter en leuker dan we ooit hadden kunnen vermoeden. Punt is wel dat elke betrokken partij het belang van het kind voor ogen 'moet' blijven houden want dan verlopen de gesprekken volgens een heel ander patroon dan wanneer één van de betrokken ouders of stiefouders aan touwtrekkerij in eigen belang gaat doen. Ik zou zeggen en schrijven: Vertrouw er op dat ook in jouw situatie de stiefmoeder van jouw kinderen het allerbeste voorheeft met jouw kinderen en daardoor dus ook absoluut rekening wenst te houden met de gemoedstoestand van hun mama. Zet je elke ochtend en avond voor de spiegel, zet bewust jouw Glimlach op en ga bewust langzamer en dieper ademhalen, ga vervolgens in alle rust een gesprek aan met jezelf over hetgeen je wil bereiken in het belang van een goeie samenwerking tussen jouw kinderen, hun papa en hun stiefmama. Je zal al snel merken dat jouw zelfvertrouwen groeit als je Glimlacht en als je één en ander een paar keer op een andere wijze hebt verwoord. Je zal ook merken dat het durven aankaarten van jouw onzekerheden jou op termijn veel sterker, zelfbewuster en zelfverzekerder maakt dan je nu kan vermoeden. Je geeft er bovendien een leuk signaal mee aan jouw kinderen. Met name dat elke angst overwonnen kan worden door er openlijk over te praten met anderen én dat alles véél vlotter opgelost raakt als je je Glimlachend focust op eender welke uitdaging. Want als je onbevreesd Glimlacht dan 'dwing' je jezelf en anderen automatisch om naar de Liefdevolle taal van het Hart te luisteren en er ook naar te praten en te handelen. Test dit maar eens uit, je kan er alleen maar Vrolijker en een nog Liefdevollere mama en een nog aangenamere vrouw van worden ;-) Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100