waarom willen vooral vrouwen altijd een partner voor het leven? Is het niet leuker om verschillende mannen na elkaar te hebben?

Toegevoegd na 1 uur:
ik heb het niet over seks en van de een na de ander. Maar ik bedoel een relatie met iemand van een jaar of 5 in plaats van eeuwig bij elkaar te blijven. In de natuur duurt een verliefdheid ook maar 3 jaar. Waarom dan bij elkaar blijven. Het hele leven is toch afscheid nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja de vrouwen zoeken naar die eeuwige prins op dat witte paard .... dat zit erin gebakken. Net zoals een sprookje. Als je dat ideaal beeld hebt en het zit tussen de oren ,blijf je zoeken naar die prins. Daarnaast is het knap als je van jezelf weet of je vaste realtie wil of niet . Er zijn vrouwen en mannen die dat wel of niet weten. De ene vrouw of man zoekt veiligheid in een relatie en de ander heeft veiligheid alleen. En ziet wel waar het schip strand. De ene komt er achter als ie 40 is en de ander weet het al op zijn 16 de bijwijze van spreken. Die trouwt vroeg en blijft vervolgens jaren bij die gene.Dan heb je nog vrouwen en mannen die bindingsangst en verlatingsangst hebben. Ooowwww breek me de bek niet open. Hahhaaa ,weet je wat het belangrijkste is ??? Dat je weet wat je wil. Monogaam of polygaam veiligheid of single na 3 of 4 jaar ,het maakt allemaal niet uit. Als je er maar voor uit kunt komen hoe jij je leven wil inrichten. Helaas weten sommige dat nog niet hoe het daadwerkelijk bij hun in elkaar steekt. Het is een zoektocht naar jezelf .

Nee dat is niet zo... Vrouwen zijn evolutionair gebaat bij langdurige partners... Mannen maakt het niet zo veel uit, maar vrouwen wel... Het is niet het leuke, what makes the clock tick...

als je een vaste partner heb weet je wat je hebt Bij wisselende partners is het maar afwachten of het klikt en voor hoelang het stand houd

Vrouwen zijn veel meer bezig met hun toekomst dan mannen, denken aan kinderen en dergelijke en willen de geschikte partner daar voor vinden en zich daar voor altijd aan binden. Daarbij vinden vrouwen het moelijker om zich volledig te binden en thuis te voelen bij een man en willen niet die cyclus elke keer opnieuw beginnen.

Nee, tenminste dat is niks voor mij. Ik vind het belangrijker om iemand 1 iemand te hebben om het zo te zeggen die je kan vertrouwen en waar je samen iets moois mee kunt opbouwen voor als het aan mij ligt altijd, en samen kinderen en dat soort dingen, vastigheid dus en waar je je veilig bij voelt enz iemand waar je van houd is voor mij dus voor altijd door dik en dun, wat er ook gebeurt

Verschillende vriendjes na elkaar, die tijd ligt al ver achter mij. Dat is leuk in je jonge jaren. Maar op een gegeven moment wil je je settelen (niet alle vrouwen, maar het merendeel wel) en dan wil je rust in je leven en iemand met wie je samen iets duurzaams op kan bouwen. In een vaste relatie ben je er voor elkaar in goede en slechte tijden. Bij verschillende mannen na elkaar, oftewel kortdurende relaties, gaat het eigenlijk voornamelijk om de seks, de lust of de lol.

omdat de meeste mensen wat vastigheid willen. bovendien heb ik een kind en ben erg gelukkig met mijn man. ik zou het voor ons kind niet eerlijk vinden als ik steeds een ander vriendje zou nemen. wat een gedoe ook. tja als je heeeeeeel jong bent is het mischien leuk om een beetje afwisseling te hebben maar ik vind het wel best zo hihi

Een nieuwe man is spannend, leuk om weer alles te ontdekken, maar het kost ook weer energie. Als je langer met iemand samen opgaat is het vertrouwd, je hebt maar een half woord nodig, je kent elkaars verleden en dat heeft ook veel voordelen.Als het dan fijn aanvoelt om samen te zijn, waarom moet je dan op zoek naar de volgende? Daar komt nog bij dat je ook nog van elkaar bent gaan houden, en dat wil je toch ook niet verliezen?

Moet er niet aan denken, na 5 jaar ken je elkaar, weet je wat je aan elkaar hebt en dan weer opnieuw moeten beginnen. Weer iemand moeten leren kennen, rekening houden met zijn eigenaardigheden, zoeken naar een goede balans in je relatie. Verder gaat dit al helemaal niet op, als je kinderen hebt. Nog een half jaartje dan wordt 'papa' weer ingeruild voor een nieuwe, want mama wil op zijn tijd weer eens iemand anders:) Nee dit lijkt mij niet wenselijk.'

Een langdurige relatie geeft veel meer bevrediging dan elke 5 jaar een ander. Ik ben een man en taal niet naar relaties met anderen vrouwen.

Dit is genetisch bepaalt.

Hangt er van af. Blijft het leuk, dan zou ik rustig doorgaan met iemand. Belangrijk: beloof nooit dat je voor aaaaaltijd van iemand zult houden, want 1) dat maak je niet waar 2) het is een soort dreigement.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100